Jødehat fjernet fra turistside etter anmeldelse

Jødehat på forsiden av nettsted om Osloøyene er fjernet etter at saken ble anmeldt av DMT i januar. – MIFFs tips til DMT har medført at de forferdelige anklagene er fjernet, påpeker Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

Skjermdump fra oslooyene.no 19. februar 2013.
Skjermdump fra oslooyene.no 19. februar 2013.

Nettstedet osloøyene.no har i flere år hatt en rødfarget tekst på forsiden hvor  “israelske jøders ideologi” ble likestilt med “Adolf Hitlers ideologi”. 

Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.
Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.

I løpet av de siste ukene er den røde teksten som inneholdt jødehat og demonisering av Israel fjernet. Dette skjedde etter at MIFF varslet Det Mosaiske Trossamfund og DMT anmeldte saken til politiet. MIFF varslet om saken på Facebook første gang i mai 2012.

Redaktør for Osloøyene.no, Harald Gjerde, har ifølge politiet medgått at det var han som publiserte den røde teksten, men har utover det benyttet sin rett til ikke å forklare seg videre til politiet. Etter at dette ble en politisak er teksten fjernet.

– Når teksten er borte har vi forståelse for om politiet velger å henlegge saken, sier Ervin Kohn, leder i DMT.

 

Forrige artikkel– Vi står for 10 prosent av nasjonal eksport
Neste artikkelIsraels ambassadør Naim Araidi i Moss
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.