Jødehat fjernet fra turistside etter anmeldelse

Jødehat på forsiden av nettsted om Osloøyene er fjernet etter at saken ble anmeldt av DMT i januar. - MIFFs tips til DMT har medført at de forferdelige anklagene er fjernet, påpeker Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.
Skjermdump fra oslooyene.no 19. februar 2013.
Skjermdump fra oslooyene.no 19. februar 2013.

Nettstedet osloøyene.no har i flere år hatt en rødfarget tekst på forsiden hvor  «israelske jøders ideologi» ble likestilt med «Adolf Hitlers ideologi». 

Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.
Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.

I løpet av de siste ukene er den røde teksten som inneholdt jødehat og demonisering av Israel fjernet. Dette skjedde etter at MIFF varslet Det Mosaiske Trossamfund og DMT anmeldte saken til politiet. MIFF varslet om saken på Facebook første gang i mai 2012.

Redaktør for Osloøyene.no, Harald Gjerde, har ifølge politiet medgått at det var han som publiserte den røde teksten, men har utover det benyttet sin rett til ikke å forklare seg videre til politiet. Etter at dette ble en politisak er teksten fjernet.

– Når teksten er borte har vi forståelse for om politiet velger å henlegge saken, sier Ervin Kohn, leder i DMT.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Vi står for 10 prosent av nasjonal eksport
Neste artikkelIsraels ambassadør Naim Araidi i Moss
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise