Britisk politiker nektet å debattere med israeler

Den pro-palestinske politikeren George Galloway, medlem av Underhuset for “Respect Party”, nektet å delta i en debatt da han fant ut at hans debattmotstander var israeler. Da var det slutt på respekten. Se hva som skjedde.

Respect Partys medlem av Underhuset, George Galloway. (Foto: Wikipedia)
Respect Partys medlem av Underhuset, George Galloway. (Foto: Wikipedia)

Debatten fant sted på Universitetet i Oxford og det var Galloway som åpnet med å argumentere for at “Israel burde trekke seg ut av Vestbredden umiddelbart”. Den britisk-israelske jøden Eylon Aslan-Levy (21) holdt deretter sitt innledende foredrag, men ble stanset av Galloway underveis da han refererte til Israel som “vi” og “oss”.

Parlamentsmedlemmet spurte ordstyrer om Aslan-Levy var israelsk. Da han fikk dette bekreftet stormet han ut av salen sammen med sin kone.

– Jeg anerkjenner ikke Israel og jeg debatterer ikke med israelere, sa han.

Skuffet over “ren rasisme”
Galloway hevder at han ble villedet av arrangørene, som, ifølge ham selv, ikke hadde opplyst at debattmotstanderen var israelsk. Men debattarrangør Mahmood Naji avviser dette.

– Ikke på noe tidspunkt under min e-postutveksling med Galloways sekretær ble spørsmålet om Eylons nasjonalitet i det hele tatt nevnt eller spurt om. Heller ikke forventer jeg å måtte forklare en debattant hva hans motstanders nasjonalitet er, sier Aslan-Levy.

Han er skuffet over oppførselen til den pro-palestinske politikeren, sier han til Times of Israel.

– Det er svært krenkende å nekte å snakke med noen på grunn av deres nasjonalitet. Det er ren rasisme. Det faktum at et sittende medlem av parlamentet kan gjøre dette er enda mer overveldende, sier Aslan-Levy.

Jerusalem “voldtatt”
Briten George Galloway er en kontroversiell skikkelse på de britiske øyer. Han ble utvist av Labour etter å ha kommet med mange grove uttalelser rundt Irak-invasjonen. Han ble også suspendert fra Underhuset etter å ha brukt parlamentspenger til egennyttige formål.

Som en motstander av Israel har han også gjort seg bemerket. For tre år siden mottok han et palestinsk ærespass fra Hamas. I 2010 ble han faktisk nektet innreise til Canada, på grunnav sine bånd til terrorgruppen. Men beslutningen ble gjort om.

Galloway har beskrevet Bagdad og Jerusalem som “voldtatt [av] utenlendinger”, påstått at “zionistene” kontrollerer britiske medier og at Israel drepte Libanons statsminister Rafiq Hariri.

Se Galloway storme ut av debatten her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ad-Mk4R7iQ[/youtube]

Forrige artikkelFølg live streaming fra Israel-konferansen 2013
Neste artikkelIran-terror forhindret i Nigeria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no