Mistenkte i Pearl-mordet arrestert i Pakistan

Den amerikansk-jødiske journalisten Daniel Pearl ble kidnappet og halshugget av terrorister i 2002. Tretten år senere kommer melding om arrestasjon av mistenkte.

Journalisten Daniel Pearl, drept i Pakistan i 2002. (Foto: Daniel Pearl Project)
Journalisten Daniel Pearl, drept i Pakistan i 2002. (Foto: Daniel Pearl Project)

I 2002 la den amerikanske jøden Daniel Pearl ut på et livsfarlig journalistisk oppdrag, for å intervjue terrorledere i Karachi, Pakistan. Pearl bodde på dette tidspunktet i Mumbai i India, han var på oppdrag for den amerikanske avisen Wall Street Journal.

Den 1. februar – kun dager senere – ble Pearl halshugget, etter å ha blitt tvunget til å innrømme sin jødiske bakgrunn på video.

– Min far er jødisk, min mor er jødisk, jeg er jødisk. Min familie følger jødedommen. Vi har besøkt Israel mange ganger som familie, måtte Pearl si.

Times of Israel melder nå at pakistansk sikkerhetspoliti har arrestert Qari Abdul Hayee, som er mistenkt for å ha planlagt hele kidnappingsaksjonen.

Historien om Pearl ble verdenskjent, da regissøren Michael Witterbottom laget film av hans siste uker, kalt A Mighty Heart (2007). Rollen som Daniel Pearl spilles av Dan Futterman (Judging Amy, Political Animals), mens Angelina Jolie (Gone in Sixty Sexonds, Mr. & Mrs. Smith) spiller hans franske kone Mariane. Filmen ble nominert til en rekke priser.

Forrige artikkelHelsedepartementet vil liberalisere foreldreloven
Neste artikkel– Steinitz blir utenriksminister om Lieberman dømmes
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no