30 prosent flere antisemittiske episoder i verden i fjor

En undersøkelse viser at antallet antisemittiske hendelser i verden økte med 30 prosent fra 2011 til 2012.

Illustrasjon: Patrick Feller, flickr.com
Illustrasjon: Patrick Feller, flickr.com

Det er Den europeisk-jødiske kongress (EJC) som står bak undersøkelsen, i samarbeid med Universitetet i Tel Aviv. Økningen skyldes blant annet Europas økonomiske krise og det dødelige angrepet på jødiske skolebarn i den franske byen Toulouse, mener de.

– Det virker som at i stedet for at Toulouse-angrepene sjokkerte systemet, har det hatt motsatt effekt. Kanskje til og med gjort at terrorgrupper i Europa har blitt enda modigere, sier Moshe Kantor, president i EJC.

Verst ut i Europa kommer Ungarn, der antisemittismen øker kraftig. Forfatterne av rapporten ser en trend som skjer “i sammenheng med politisk vekst for partier på ekstrem høyreside og et høyt nivå med antisemittiske utslag, inkludert hendelser som inneholdt vold og vandalisering.” I Hellas og Ukraina skal trenden være svært lik, der høyreorienterte partier oppvigler folk med sin antisemittiske retorikk.

I de 34 landene som undersøkelsen har tatt for seg har det forekommet 686 angrep – alt fra vandalisering av synagoger og gravplasser, samt fysisk vold. I 2011 var tallet 526 angrep, etter en nedgang i løpet av de forgående to år, skriver Times of Israel.

Forrige artikkel– Vi torturerer fanger og britene betaler for det
Neste artikkelFatah-leder lovpriser Hamas-kvinne og mor til tre terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no