30 prosent flere antisemittiske episoder i verden i fjor

En undersøkelse viser at antallet antisemittiske hendelser i verden økte med 30 prosent fra 2011 til 2012.
Illustrasjon: Patrick Feller, flickr.com
Illustrasjon: Patrick Feller, flickr.com

Det er Den europeisk-jødiske kongress (EJC) som står bak undersøkelsen, i samarbeid med Universitetet i Tel Aviv. Økningen skyldes blant annet Europas økonomiske krise og det dødelige angrepet på jødiske skolebarn i den franske byen Toulouse, mener de.

– Det virker som at i stedet for at Toulouse-angrepene sjokkerte systemet, har det hatt motsatt effekt. Kanskje til og med gjort at terrorgrupper i Europa har blitt enda modigere, sier Moshe Kantor, president i EJC.

Verst ut i Europa kommer Ungarn, der antisemittismen øker kraftig. Forfatterne av rapporten ser en trend som skjer «i sammenheng med politisk vekst for partier på ekstrem høyreside og et høyt nivå med antisemittiske utslag, inkludert hendelser som inneholdt vold og vandalisering.» I Hellas og Ukraina skal trenden være svært lik, der høyreorienterte partier oppvigler folk med sin antisemittiske retorikk.

I de 34 landene som undersøkelsen har tatt for seg har det forekommet 686 angrep – alt fra vandalisering av synagoger og gravplasser, samt fysisk vold. I 2011 var tallet 526 angrep, etter en nedgang i løpet av de forgående to år, skriver Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise