– Israel har absolutt rett til selvforsvar

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle kom med et sterkt forsvar av Israels rett til å forsvare seg selv, da han mandag talte til Jødisk verdenskongress.
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)

– Først blir jøder og andre minoriteter angrepet. Men til slutt blir hele samfunnet angrepet av ondskap, uttalte Guido Westerwelle mandag.

Tysklands utenriksminister talte på Jødisk verdenskongress i Ungarn og fikk stående applaus for sine uttalelser mot antisemittisme. Westerwelle tok til orde for å stanse den med roten gjennom rett utdanning, styrke historieforskningen og demokratiske verdier.

– Antisemittisme har ingen plass, enten det er i Berlin, i Budapest eller noe annet sted i verden. Vi må angripe roten av problemet som forårsaker antisemittisme, utdanne befolkningen om Holocaust og fremme forskning. Denne kampen handler om å bevare felles verdier, om å stå opp for frihet, for menneskerettigheter og for vår verdighet, forklarte Weiderwelle.

Han fortsatte med å snakke om de tette båndene som Tyskland og Israel har hatt etter andre verdenskrig, skriver Times of Israel. Westerwelle beskrev dem som «historiske» og basert på felles verdier.

– Vi må ikke glemme at Israel er det eneste selvoppholdende og fungerende demokratiet i Midtøsten. […] Tyskland står ved sin forpliktelse på Israels sikkerhet. La meg legge til: Israel har en legitim rett til å forsvare seg selv, sa utenriksministeren.

Trusselen fra Iran er spesielt en trussel for Israel, men også for hele verden, uttrykte Westerwelle.

– Vi kan ikke og vil ikke akseptere et Iran med atomvåpen. Det er en trussel mot stabiliteten i hele regionen. Det kan føre til et atomkappløp og sette det internasjonale ikke-spredningsregimet i fare, la utenriksministeren til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise