– Israel har absolutt rett til selvforsvar

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle kom med et sterkt forsvar av Israels rett til å forsvare seg selv, da han mandag talte til Jødisk verdenskongress.

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)

– Først blir jøder og andre minoriteter angrepet. Men til slutt blir hele samfunnet angrepet av ondskap, uttalte Guido Westerwelle mandag.

Tysklands utenriksminister talte på Jødisk verdenskongress i Ungarn og fikk stående applaus for sine uttalelser mot antisemittisme. Westerwelle tok til orde for å stanse den med roten gjennom rett utdanning, styrke historieforskningen og demokratiske verdier.

– Antisemittisme har ingen plass, enten det er i Berlin, i Budapest eller noe annet sted i verden. Vi må angripe roten av problemet som forårsaker antisemittisme, utdanne befolkningen om Holocaust og fremme forskning. Denne kampen handler om å bevare felles verdier, om å stå opp for frihet, for menneskerettigheter og for vår verdighet, forklarte Weiderwelle.

Han fortsatte med å snakke om de tette båndene som Tyskland og Israel har hatt etter andre verdenskrig, skriver Times of Israel. Westerwelle beskrev dem som “historiske” og basert på felles verdier.

– Vi må ikke glemme at Israel er det eneste selvoppholdende og fungerende demokratiet i Midtøsten. […] Tyskland står ved sin forpliktelse på Israels sikkerhet. La meg legge til: Israel har en legitim rett til å forsvare seg selv, sa utenriksministeren.

Trusselen fra Iran er spesielt en trussel for Israel, men også for hele verden, uttrykte Westerwelle.

– Vi kan ikke og vil ikke akseptere et Iran med atomvåpen. Det er en trussel mot stabiliteten i hele regionen. Det kan føre til et atomkappløp og sette det internasjonale ikke-spredningsregimet i fare, la utenriksministeren til.

Forrige artikkelIsrael angrep rakettleveranser fra Iran til Hizbollah
Neste artikkelTitalls syriske soldater drept i israelsk aksjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no