Prins Charles advarte mot økende antisemittisme

Prins Charles av Wales advarte mot den økende antisemittismen i Storbritannia, da han kastet glans over den avtroppende sjefsrabbineren med en kongelig middag.

Prins Charles av Wales (Foto: chego-chego, flickr.com)
Prins Charles av Wales (Foto: chego-chego, flickr.com)

Den britiske sjefsrabbineren Jonathan Sacks er i ferd med å bevege seg over i pensjonistenes rekker. Som takk for 22-årig lang og tro tjeneste, ble han æret med en kongelig middag med prins Charles av Wales mandag. Han hyllet Sacks for hans kamp for toleranse og respekt mellom mennesker, opplyser The Guardian.

– Gjennom hele din tid som sjefsrabbiner har du stått for et overveldende viktig prinsipp som landet lenge har vært eksponent for – prinsippet om toleranse.

Men en økende antisemittisme er noe de lokale jødene har vært bekymret for over lang tid. En utvikling også prins Charles har bitt seg merke i.

– Jeg står med deg og uttrykker en dyp angst over den åpenbart økende antisemittismen, sammen med andre giftige og ondsinnede former for intoleranse, sa han.

Forrige artikkelAbbas på jakt etter ny statsminister
Neste artikkelKerry til Midtøsten igjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no