Med rett til å vende tilbake – til Portugal

Alle etterkommere av jøder som ble kastet ut av Portugal på 1500-tallet, har blitt gitt rett til å vende tilbake.
Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)
Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den høyreorienterte portugisiske politikeren Jose Ribeiro e Castro har utallige ganger, siden han registrerte seg på Facebook i 2009, blitt kontaktet av sefardiske jøder hvis familier ble jaget ut under den portugisiske inkvisisjonen i 1536. Alle de gripende historiene førte til at 60-åringen bestemte seg for å gjøre noe med det.

Ribeiro e Castro skrev et lovforslag om å gi alle etterkommere av jøder som ble kastet av Spania dette året, rett til å vende tilbake. Loven ble vedtatt enstemmig i april, men ble først forrige uke offisiell portugisisk lov. Det betyr at Portugal blir det andre landet i verden, i tillegg til Israel, med en lov om jøders rett til å vende tilbake.

– For meg er dette et rent historisk og emosjonelt mål. Disse tiltakene har blitt stående på stedet hvil i Spania og også her i Portugal i lang tid, fram til vi gjorde noe med det, forklarer han til Ha’aretz.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise