Med rett til å vende tilbake – til Portugal

Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)
Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)

Den høyreorienterte portugisiske politikeren Jose Ribeiro e Castro har utallige ganger, siden han registrerte seg på Facebook i 2009, blitt kontaktet av sefardiske jøder hvis familier ble jaget ut under den portugisiske inkvisisjonen i 1536. Alle de gripende historiene førte til at 60-åringen bestemte seg for å gjøre noe med det.

Ribeiro e Castro skrev et lovforslag om å gi alle etterkommere av jøder som ble kastet av Spania dette året, rett til å vende tilbake. Loven ble vedtatt enstemmig i april, men ble først forrige uke offisiell portugisisk lov. Det betyr at Portugal blir det andre landet i verden, i tillegg til Israel, med en lov om jøders rett til å vende tilbake.

– For meg er dette et rent historisk og emosjonelt mål. Disse tiltakene har blitt stående på stedet hvil i Spania og også her i Portugal i lang tid, fram til vi gjorde noe med det, forklarer han til Ha’aretz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag