Med rett til å vende tilbake – til Portugal

Alle etterkommere av jøder som ble kastet ut av Portugal på 1500-tallet, har blitt gitt rett til å vende tilbake.

Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)
Portugal-parlamentartiker Jose Ribeiro e Castro (Foto: RTP, flickr.com)

Den høyreorienterte portugisiske politikeren Jose Ribeiro e Castro har utallige ganger, siden han registrerte seg på Facebook i 2009, blitt kontaktet av sefardiske jøder hvis familier ble jaget ut under den portugisiske inkvisisjonen i 1536. Alle de gripende historiene førte til at 60-åringen bestemte seg for å gjøre noe med det.

Ribeiro e Castro skrev et lovforslag om å gi alle etterkommere av jøder som ble kastet av Spania dette året, rett til å vende tilbake. Loven ble vedtatt enstemmig i april, men ble først forrige uke offisiell portugisisk lov. Det betyr at Portugal blir det andre landet i verden, i tillegg til Israel, med en lov om jøders rett til å vende tilbake.

– For meg er dette et rent historisk og emosjonelt mål. Disse tiltakene har blitt stående på stedet hvil i Spania og også her i Portugal i lang tid, fram til vi gjorde noe med det, forklarer han til Ha’aretz.

Forrige artikkelIsrael ut mot Iran og Syria i FN-råd
Neste artikkelNetanyahu ringte Abbas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no