Vil saksøke Israel og Italia for Jesu død

En kenyansk advokat vil bringe Israel og Italia inn for Menneskerettighetsdomstolen i Ha’ag, for “drapet på Jesus” – snart 2.000 år etter hans angivelige død og oppstandelse.

Vokskabinett i San Antonia, Texas har tolket Jesu korsbæring. (Illustrasjon: sam sepe, flickr.com)
Vokskabinett i San Antonia, Texas har tolket Jesu korsbæring. (Illustrasjon: sam sepe, flickr.com)

Den moderne staten Israel, opprettet i 1948, har skyld i Jesu død i rundt år 33 e.Kr. Det mener den kenyanske advokaten Dola Indidis, som ønsker å holde landet og en rekke for lengst avdøde personer ansvarlige for korsfestelsen. Han vil bringe Jesu sak inn for Menneskerettighetsdomstolen i Haag.

Dola Indidis. (Skjermdump fra YouTube, via jpost.com)
Dola Indidis. (Skjermdump fra YouTube, via jpost.com)

Kenyaneren ønsker å saksøke Tiberius, den romerske keiseren på den tiden, Pontius Pilatus, en rekke medlemmer av “Sanhedrin” (Det høye jødiske råd i datidens Palestina) og kong Herodes. I tillegg er det hans håp å stille dagens Italia på tiltalebenken, som utgjør de mest sentrale delene av det gamle Romerriket. Jødene i Palestina var under romersk okkupasjon og kunne ikke gi noen dødsstraff uten deres velsignelse, fram til de ble landsforvist i år 70 e.Kr.

– Bevisene er i dag tilgjengelige for alle i Bibelen og ingen kan trekke Bibelen i tvil, hevder Indidis.

Advokaten har sendt en søknad til Haag for å få behandlet saken. Han sier at “jeg vet med fakta og sannhet i bunn at vi har en god sak.” Domstolen er imidlertid ikke helt enige, forklarer Jerusalem Post. En talsmann forklarer at en slik sak rett og slett blir umulig for dem å ta på seg.

– Domstolen i Haag har ingen jurisdiksjon til å behandle en slik sak. Den løser uenigheter mellom stater. Det er ikke en gang teoretisk mulig å vurdere en slik sak, er svaret.

Indidis kan nok spare flybilletten til Europa.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise