Kongress-medlemmer fordømmer Erdogan for antisemittiske uttalelser

Det er "rentelobbyen" som har skyld i de tyrkiske protestaksjonene, har Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan hevdet. Visestatsminister Besir Atalay har lagt ansvaret på "jøde diasporaen".
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: Serdar Kilic, flickr.com)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: Serdar Kilic, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

46 medlemmer av Representantenes hus i USA har sendt et brev til Tyrkias president Abdullah Gül, der de klager over uttalelsene og beskriver dem som “antisemittiske”. Det melder den tyrkiske avisen Hurriyet torsdag, ifølge Jerusalem Post.

Kongress-medlemmene ber Gül om offentlig å fordømme og ta avstand fra retorikken til statsminister Recep Tayyip Erdogan, der han hevder at “rentelobbyen” har ansvaret for de politiske protestaksjonene i landet. Åpenbart mener de at uttalelsene spiller på gamle antisemittiske myter om at jøder er pengegriske og styrer markedet.

Både demokratiske og republikanske medlemmer av Huset har undertegnet protestbrevet, som ble forfattet av Brad Schneider (D), Randy Weber (R), Lois Frankel (D) og Mark Meadows (R).

Det jødiske innbyggertallet i Tyrkia er på rundt 17.000.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise