Kongress-medlemmer fordømmer Erdogan for antisemittiske uttalelser

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: Serdar Kilic, flickr.com)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: Serdar Kilic, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

46 medlemmer av Representantenes hus i USA har sendt et brev til Tyrkias president Abdullah Gül, der de klager over uttalelsene og beskriver dem som “antisemittiske”. Det melder den tyrkiske avisen Hurriyet torsdag, ifølge Jerusalem Post.

Kongress-medlemmene ber Gül om offentlig å fordømme og ta avstand fra retorikken til statsminister Recep Tayyip Erdogan, der han hevder at “rentelobbyen” har ansvaret for de politiske protestaksjonene i landet. Åpenbart mener de at uttalelsene spiller på gamle antisemittiske myter om at jøder er pengegriske og styrer markedet.

Både demokratiske og republikanske medlemmer av Huset har undertegnet protestbrevet, som ble forfattet av Brad Schneider (D), Randy Weber (R), Lois Frankel (D) og Mark Meadows (R).

Det jødiske innbyggertallet i Tyrkia er på rundt 17.000.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag