Kongress-medlemmer fordømmer Erdogan for antisemittiske uttalelser

Det er “rentelobbyen” som har skyld i de tyrkiske protestaksjonene, har Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan hevdet. Visestatsminister Besir Atalay har lagt ansvaret på “jøde diasporaen”.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: Serdar Kilic, flickr.com)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: Serdar Kilic, flickr.com)

46 medlemmer av Representantenes hus i USA har sendt et brev til Tyrkias president Abdullah Gül, der de klager over uttalelsene og beskriver dem som “antisemittiske”. Det melder den tyrkiske avisen Hurriyet torsdag, ifølge Jerusalem Post.

Kongress-medlemmene ber Gül om offentlig å fordømme og ta avstand fra retorikken til statsminister Recep Tayyip Erdogan, der han hevder at “rentelobbyen” har ansvaret for de politiske protestaksjonene i landet. Åpenbart mener de at uttalelsene spiller på gamle antisemittiske myter om at jøder er pengegriske og styrer markedet.

Både demokratiske og republikanske medlemmer av Huset har undertegnet protestbrevet, som ble forfattet av Brad Schneider (D), Randy Weber (R), Lois Frankel (D) og Mark Meadows (R).

Det jødiske innbyggertallet i Tyrkia er på rundt 17.000.

Forrige artikkelObama ringte Abbas og Netanyahu
Neste artikkelSlik er EUs nye retningslinjer for bosetninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no