Finner beklager

Finlands flagg.
Finlands flagg.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I juni 1938 var det et mesterskap i Helsinki, Finland. Et fotografi viser at førstemann over målstreken på 100 meter sprint var Abraham Tokazier i mesterskapet, som ble holdt for å feire at den olympiske stadion i Helsinki ble åpnet.

Tokazier ble først erklært som vinner. Men så kom det melding om at han var kommet på fjerdeplass, uten noen forklaring. Den erklærte vinneren ble en annen finne, Aare Savolainen.

Det er vel ganske mange som mistenker at dette har sammenheng med det faktum at Tokazier var jøde.

Nå har det finske amatør-idrettsforbundet beklaget og bedt om unnskyldning for det som skjedde. “Enhver manipulering av resultater er sjokkerende og går imot våre fundamentale verdier i idretten.”

 

Jødene i Finland

Det er i dag ca. 1500 jøder i Finland. En stor del av dem stammer fra jødiske soldater fra den russiske hæren på 1800-tallet, da Finland var et storfyrstedømme under Russland, men med mye indre selvstyre. De jødiske soldatene var tvunget inn i hæren som barn, og måtte tjenestegjøre i minst 25 år.

Generelt er Finland ansett som et land med relativt lite antisemittisme.

 

Kilde: Artikkel i ynetnews.com.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag