Kvinnene i Det tredje riket

Den nye boken Hitler’s Furies tilbakeviser myten om at det bare var menn som stod bak Holocausts grusomheter.

Coveret til den nye boken
Coveret til den nye boken "Hitler's Furies" av professor Wendy Lower

“Hitler’s Furies” kan oversettes til norsk til noe i nærheten av “Hitlers hevngudinner“. Professor og Holocaust-forsker Wendy Lower forteller historiene til en rekke kvinner som på en direkte måte tok del i “den endelige løsningen” – masseutryddelsen av jøder.

Forfatteren mener, ifølge Yedioth Aharanoth, at hennes bok viser hvordan kvinner, i mye større grad enn tidligere antatt, tok del i folkemordene, både gjennom aktiv assistanse til nazistene, eller gjennom selv å delta som sentrale brikker i det nazistiske “maskineriet”. Mange kvinner arbeidet for eksempel i administrative stillinger. Som en del av administrasjonen og som sekretærer deltok mange kvinner med støtte til mannlige soldater, som for eksempel var en del av de tyske “dødsenhetene”.

En av kvinnene som trekkes fram er Lisolotte Meirer, som arbeidet tett med sin SS-kommandør. Sammen var de ofte ute i skogen og jaktet på jøder som konkurranse. Hun hadde også en sentral rolle i koordineringen av massemordene av jøder.

Erna Petri er et annet grusomt eksempel. Hun kom en dag hjem fra en handletur og fant seks livredde og nesten nakne barn et sted langs veien. Hun inviterte dem hjem, gav dem mat og varme, før hun førte dem ut i skogen og skjøt dem.

Relatert artikkel: “Hitlers kvinnelige bødler” (side3.no)

Forrige artikkelRussland og USA enige om Syria-resolusjon
Neste artikkelShas’ religiøse leder alvorlig syk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no