Kvinnene i Det tredje riket

Den nye boken Hitler's Furies tilbakeviser myten om at det bare var menn som stod bak Holocausts grusomheter.
Coveret til den nye boken
Coveret til den nye boken "Hitler's Furies" av professor Wendy Lower
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

“Hitler’s Furies” kan oversettes til norsk til noe i nærheten av “Hitlers hevngudinner“. Professor og Holocaust-forsker Wendy Lower forteller historiene til en rekke kvinner som på en direkte måte tok del i “den endelige løsningen” – masseutryddelsen av jøder.

Forfatteren mener, ifølge Yedioth Aharanoth, at hennes bok viser hvordan kvinner, i mye større grad enn tidligere antatt, tok del i folkemordene, både gjennom aktiv assistanse til nazistene, eller gjennom selv å delta som sentrale brikker i det nazistiske “maskineriet”. Mange kvinner arbeidet for eksempel i administrative stillinger. Som en del av administrasjonen og som sekretærer deltok mange kvinner med støtte til mannlige soldater, som for eksempel var en del av de tyske “dødsenhetene”.

En av kvinnene som trekkes fram er Lisolotte Meirer, som arbeidet tett med sin SS-kommandør. Sammen var de ofte ute i skogen og jaktet på jøder som konkurranse. Hun hadde også en sentral rolle i koordineringen av massemordene av jøder.

Erna Petri er et annet grusomt eksempel. Hun kom en dag hjem fra en handletur og fant seks livredde og nesten nakne barn et sted langs veien. Hun inviterte dem hjem, gav dem mat og varme, før hun førte dem ut i skogen og skjøt dem.

Relatert artikkel: “Hitlers kvinnelige bødler” (side3.no)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise