Tunisiske jøder utsatt for omfattende trakassering

De siste 1.500 jødene i Tunisia føler seg ikke trygge i hjemlandet. De opplever også trakassering fra politiet som skulle beskytte dem.
Den jødiske synagogen i Tunis. (Foto: Wikimedia Commons)
Den jødiske synagogen i Tunis. (Foto: Wikimedia Commons)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Da Tunisia ble selvstendig i 1956 hadde landet 80.000 jødiske innbyggere. Siden har de aller fleste av dem flyktet, fortrinnsvis til Israel og USA. Det jødiske innbyggertallet i 2013 utgjør rundt 1.500 mennesker.

Det er en trygghet i å være mange, noe de få gjenværende tunisiske jødene vet alt om. Under en nyhetskonferanse arrangert av Den tunisiske foreningen for minoriteters rettigheter denne uken, fortalte organisasjonen hvordan jødene må bære en økende grad av trakassering på stadig færre skuldre.

– Tunisiske jøder føler at de er i fare. De er virkelig redde, forklarte president i organisasjonen Yamina Thabet.

Til og med politiet skal være med på trakasseringen. De brukte ved en anledning tåregass mot en jødisk fest, for å stjele en motorsykkel. En mann som kaller seg “Den nye Hitler” skal også ha brutt seg inn på en jødisk skole og misbrukt en lærer og to barn, foran øynene på resten av barna. Mannen er blitt anmeldt til politiet, men har aldri blitt siktet, opplyser i24news.

– [Jødene er] svært lei av å bli brukt når politikere besøker dem, som bevis på fredelig sameksistens [mellom jøder og muslimer]. For når loven brytes, er det de som blir mistenkt først.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise