Amanuensis på NTNU oppfordrer til boikott av Krystallnatten

Trond Andresen, amanuensis på NTNU, mener begrepet antisemittisme ikke er brukbart, fordi “det er så misbrukt av sionistene”. 9. november varslet han boikott av Krystallnatt-markering, melder studentavisen Dusken.

Skjermdump fra Trond Andresens Facebook-innlegg. Innlegget er gjengitt i sin helhet.
Skjermdump fra Trond Andresens Facebook-innlegg. Innlegget er gjengitt i sin helhet.
Trond Andresen er amanuensis i kybernetikk ved NTNU. (Foto: Privat, Facebook)
Trond Andresen er amanuensis i kybernetikk ved NTNU. (Foto: Privat, Facebook)

Andresens melding ligger fortsatt på hans åpne Facebook-side for alle som vil se (skjermdump i toppen).

– Dette årlige arrangementet blir brukt av Israels venner hvert år, for å avlede eller svekke kritikken av Israel. I tillegg så mener jeg det er feil at akkurat dette folkemordet får så mye mer oppmerksomhet enn andre folkemord, sier Andresen til Dusken.no.

Israel er den beste beste forsikring for jøder som i framtiden måtte oppleve nye Krystallnetter, sa Conrad Myrland i sin tale under markering av Krystallnatten på Hamar 9. november. Israels opprettelse var en kraftig vitamininnsprøytning for jødisk liv i diasporaen noen få etter Holocaust. Israel fortsetter å være dynamoen i jødisk liv, også for jødene som er spredt rundt omkring i verden. Derfor er moderne antisemitter nesten alltid også antisionister.

Da en liten gruppe ansatte ved NTNU prøvde å innføre akademisk og kulturell boikott av Israel i 2009, kuttet mangeårig MIFF-medlem Olav Thon all pengestøtte til universitetet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise