Amanuensis på NTNU oppfordrer til boikott av Krystallnatten

Trond Andresen, amanuensis på NTNU, mener begrepet antisemittisme ikke er brukbart, fordi “det er så misbrukt av sionistene”. 9. november varslet han boikott av Krystallnatt-markering, melder studentavisen Dusken.

Skjermdump fra Trond Andresens Facebook-innlegg. Innlegget er gjengitt i sin helhet.
Skjermdump fra Trond Andresens Facebook-innlegg. Innlegget er gjengitt i sin helhet.
Trond Andresen er amanuensis i kybernetikk ved NTNU. (Foto: Privat, Facebook)
Trond Andresen er amanuensis i kybernetikk ved NTNU. (Foto: Privat, Facebook)

Andresens melding ligger fortsatt på hans åpne Facebook-side for alle som vil se (skjermdump i toppen).

– Dette årlige arrangementet blir brukt av Israels venner hvert år, for å avlede eller svekke kritikken av Israel. I tillegg så mener jeg det er feil at akkurat dette folkemordet får så mye mer oppmerksomhet enn andre folkemord, sier Andresen til Dusken.no.

Israel er den beste beste forsikring for jøder som i framtiden måtte oppleve nye Krystallnetter, sa Conrad Myrland i sin tale under markering av Krystallnatten på Hamar 9. november. Israels opprettelse var en kraftig vitamininnsprøytning for jødisk liv i diasporaen noen få etter Holocaust. Israel fortsetter å være dynamoen i jødisk liv, også for jødene som er spredt rundt omkring i verden. Derfor er moderne antisemitter nesten alltid også antisionister.

Da en liten gruppe ansatte ved NTNU prøvde å innføre akademisk og kulturell boikott av Israel i 2009, kuttet mangeårig MIFF-medlem Olav Thon all pengestøtte til universitetet.

Forrige artikkelArgumenter mot USAs forslag til atomavtale med Iran
Neste artikkelPAs forhandlingsdelegasjon trekker seg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.