Selger krus med Hitler-bilder og hakekors til turister i Bulgaria

- Hva er galt med det? Hitler er god, fikk en sjokkert israelsk turist høre fra betjeningen på en av suvenirbutikkene i den bulgarske feriebyen Bansko.
Kopper som selges i Bansko i Bulgaria, ifølge den israelske turisten Janna Kushnir. (Foto: Janna Kushnir, via ynetnews.com)
Kopper som selges i Bansko i Bulgaria, ifølge den israelske turisten Janna Kushnir. (Foto: Janna Kushnir, via ynetnews.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Ynetnews.com forteller at den israelske kvinnen Janna Kushnir dro på en fem dager lang ferie til skisportstedet Bansko, 15 mil fra Bulgarias hovedstad Sofia, sammen med sin 13 år gamle sønn. Der gjorde hun den sjokkerende oppdagelsen at mange suvenirbutikker i byens hovedgate hadde krus med nazi-motiver som en godt synlig del av sitt sortiment.

Da hun og sønnen skulle handle suvenirer på turens siste dag, fant de hyller med krus dekorert med bilder av Adolf Hitler og av hakekorssymbolet inne på butikken de hadde valgt. Kushnir er selv datter av en overlevende etter Holocaust. Da hun spurte betjeningen på butikken om ikke det var forbudt å selge slike gjenstander, fikk hun til svar:

– Hva er galt med det? Hitler er god.

– Da jeg så krusene, så jeg for meg en nazist stående foran meg, sier Kushnir, og forteller at hun forlot butikken i sjokktilstand, bare for å oppdage at de andre butikkene i den samme gaten også stilte ut lignende gjenstander i sine hyller.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise