Selger krus med Hitler-bilder og hakekors til turister i Bulgaria

– Hva er galt med det? Hitler er god, fikk en sjokkert israelsk turist høre fra betjeningen på en av suvenirbutikkene i den bulgarske feriebyen Bansko.

Kopper som selges i Bansko i Bulgaria, ifølge den israelske turisten Janna Kushnir. (Foto: Janna Kushnir, via ynetnews.com)
Kopper som selges i Bansko i Bulgaria, ifølge den israelske turisten Janna Kushnir. (Foto: Janna Kushnir, via ynetnews.com)

Ynetnews.com forteller at den israelske kvinnen Janna Kushnir dro på en fem dager lang ferie til skisportstedet Bansko, 15 mil fra Bulgarias hovedstad Sofia, sammen med sin 13 år gamle sønn. Der gjorde hun den sjokkerende oppdagelsen at mange suvenirbutikker i byens hovedgate hadde krus med nazi-motiver som en godt synlig del av sitt sortiment.

Da hun og sønnen skulle handle suvenirer på turens siste dag, fant de hyller med krus dekorert med bilder av Adolf Hitler og av hakekorssymbolet inne på butikken de hadde valgt. Kushnir er selv datter av en overlevende etter Holocaust. Da hun spurte betjeningen på butikken om ikke det var forbudt å selge slike gjenstander, fikk hun til svar:

– Hva er galt med det? Hitler er god.

– Da jeg så krusene, så jeg for meg en nazist stående foran meg, sier Kushnir, og forteller at hun forlot butikken i sjokktilstand, bare for å oppdage at de andre butikkene i den samme gaten også stilte ut lignende gjenstander i sine hyller.

Forrige artikkelHamas kan treffe Tel Aviv og Jerusalem med flere titalls raketter
Neste artikkelAngivelig sykehus-nekt var bare én dags pause
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/