Brannbomber mot synagoge i Ukraina

I den ukrainske byen Zaporizhia ble det natt til mandag kastet brannbomber mot en synagoge. Kart: Google Maps.
I den ukrainske byen Zaporizhia ble det natt til mandag kastet brannbomber mot en synagoge. Kart: Google Maps.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Angrepet skjedde natt til mandag, ifølge den ukrainske nettavisen timenews.in.ua. Saken er gjengitt på engelsk av nyhetsbyrået JTA.

Ingen personer kom til skade, men bygningen skal ha tatt delvis fyr og fasaden skal være noe skadet. Den ukrainskspråklige nettavisen har publisert bilder av brann på fasaden av synagogens balkong. På åstedet har politiet funnet en flaskehals fra en flaske som har vært brukt som molotov-coctail.

Tar forholdsregler under uroen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av de jødiske samfunnene i Kiev har styrket sikkerhetsordningene sine i forbindelse med den senere tidens uroligheter i landet. Noen jødiske samfunn har midlertidig stanset sine aktiviteter av sikkerhetshensyn.

I Ukraina bor det mellom 360.000 og 400.000 jøder. En fjerdedel av dem bor i Kiev, ifølge tall fra Den europeisk-jødiske kongress. Jewish Agency opererer med et lavere tall, på 200.000.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag