1.274 antisemittiske handlinger i Canada i fjor

- Antisemittisme oppfattes ikke lenger som galt, og redselen blant folk er økende, sier Frank Dimant, lederen for B’nai Brith Canada. Antallet antisemittiske handlinger har økt dramatisk det siste tiåret, selv om statistikken viser en liten nedgang fra 2012 til 2013.
Frank Dimant fra B'nai Brith presenterer årets undersøkelse om antisemittisme i Canada. (Foto: B'nai Brith Canada.)
Frank Dimant fra B'nai Brith presenterer årets undersøkelse om antisemittisme i Canada. (Foto: B'nai Brith Canada.)

Den årlige rapporten fra B’nai Brith Canada om antisemittiske hendelser ble offentliggjort fredag 11. april. Rapporten viser at 1.274 tilfeller av antisemittiske handlinger ble rapportert i Canada i 2013. Det er totalt sett en nedgang på 5,3 prosent sammenlignet med året før.

 

Sterkt økende vandalisering

Rapporten viser at det er antall rapporterte tilfeller av trakassering som har gått ned, fra 1.013 i 2012 til 872 i 2013, en nedgang på nesten 14 prosent. Men antallet tilfeller av antisemittisk motivert vandalisering økte med 21,6 prosent, fra 319 i 2012 til 388 i 2013. Antallet voldelige angrep mot jøder økte fra 13 til 14.

113 av de 872 tilfellene av trakassering innebar eksplisitte trusler om vold eller skading av personer, familier, foretak eller institusjoner.

Litt over halvparten av de antisemittiske hendelsene fant sted Canadas høyest befolkede provins, Ontario. 250 av de øvrige hendelsene ble rapportert i Quebec.

 

– Oppfattes ikke lenger som galt

Rapporten påpeker at antallet årlige antijødiske hendelser har økt med nesten 50 prosent det siste tiåret.

– Men tallene er bare en del av historien, sier organisasjonens leder Frank Dimant.

– Vi får høre om en økende opplevelse av redsel blant canadiere. Selv om tallene for dette året har gått noe ned, har jødehatet endret retningen for den normative diskursen i en slik grad at det ikke lenger blir oppfattet som galt, sier han.

Her kan du se video fra pressekonferansen der undersøkelsen ble lagt frem:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise