1.274 antisemittiske handlinger i Canada i fjor

– Antisemittisme oppfattes ikke lenger som galt, og redselen blant folk er økende, sier Frank Dimant, lederen for B’nai Brith Canada. Antallet antisemittiske handlinger har økt dramatisk det siste tiåret, selv om statistikken viser en liten nedgang fra 2012 til 2013.

Frank Dimant fra B'nai Brith presenterer årets undersøkelse om antisemittisme i Canada. (Foto: B'nai Brith Canada.)
Frank Dimant fra B'nai Brith presenterer årets undersøkelse om antisemittisme i Canada. (Foto: B'nai Brith Canada.)

Den årlige rapporten fra B’nai Brith Canada om antisemittiske hendelser ble offentliggjort fredag 11. april. Rapporten viser at 1.274 tilfeller av antisemittiske handlinger ble rapportert i Canada i 2013. Det er totalt sett en nedgang på 5,3 prosent sammenlignet med året før.

 

Sterkt økende vandalisering

Rapporten viser at det er antall rapporterte tilfeller av trakassering som har gått ned, fra 1.013 i 2012 til 872 i 2013, en nedgang på nesten 14 prosent. Men antallet tilfeller av antisemittisk motivert vandalisering økte med 21,6 prosent, fra 319 i 2012 til 388 i 2013. Antallet voldelige angrep mot jøder økte fra 13 til 14.

113 av de 872 tilfellene av trakassering innebar eksplisitte trusler om vold eller skading av personer, familier, foretak eller institusjoner.

Litt over halvparten av de antisemittiske hendelsene fant sted Canadas høyest befolkede provins, Ontario. 250 av de øvrige hendelsene ble rapportert i Quebec.

 

– Oppfattes ikke lenger som galt

Rapporten påpeker at antallet årlige antijødiske hendelser har økt med nesten 50 prosent det siste tiåret.

– Men tallene er bare en del av historien, sier organisasjonens leder Frank Dimant.

– Vi får høre om en økende opplevelse av redsel blant canadiere. Selv om tallene for dette året har gått noe ned, har jødehatet endret retningen for den normative diskursen i en slik grad at det ikke lenger blir oppfattet som galt, sier han.

Her kan du se video fra pressekonferansen der undersøkelsen ble lagt frem:

Forrige artikkelPeres har 50 millioner fans i Kina
Neste artikkelIran-trusselen kan skape uventet allianse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/