1.274 antisemittiske handlinger i Canada i fjor

Frank Dimant fra B'nai Brith presenterer årets undersøkelse om antisemittisme i Canada. (Foto: B'nai Brith Canada.)
Frank Dimant fra B'nai Brith presenterer årets undersøkelse om antisemittisme i Canada. (Foto: B'nai Brith Canada.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den årlige rapporten fra B’nai Brith Canada om antisemittiske hendelser ble offentliggjort fredag 11. april. Rapporten viser at 1.274 tilfeller av antisemittiske handlinger ble rapportert i Canada i 2013. Det er totalt sett en nedgang på 5,3 prosent sammenlignet med året før.

 

Sterkt økende vandalisering

Rapporten viser at det er antall rapporterte tilfeller av trakassering som har gått ned, fra 1.013 i 2012 til 872 i 2013, en nedgang på nesten 14 prosent. Men antallet tilfeller av antisemittisk motivert vandalisering økte med 21,6 prosent, fra 319 i 2012 til 388 i 2013. Antallet voldelige angrep mot jøder økte fra 13 til 14.

113 av de 872 tilfellene av trakassering innebar eksplisitte trusler om vold eller skading av personer, familier, foretak eller institusjoner.

Litt over halvparten av de antisemittiske hendelsene fant sted Canadas høyest befolkede provins, Ontario. 250 av de øvrige hendelsene ble rapportert i Quebec.

 

– Oppfattes ikke lenger som galt

Rapporten påpeker at antallet årlige antijødiske hendelser har økt med nesten 50 prosent det siste tiåret.

– Men tallene er bare en del av historien, sier organisasjonens leder Frank Dimant.

– Vi får høre om en økende opplevelse av redsel blant canadiere. Selv om tallene for dette året har gått noe ned, har jødehatet endret retningen for den normative diskursen i en slik grad at det ikke lenger blir oppfattet som galt, sier han.

Her kan du se video fra pressekonferansen der undersøkelsen ble lagt frem:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag