Antisemittisme i Frankrike

Jødene utgjør mindre enn én prosent av befolkningen i Frankrike, men 40 prosent av rasistisk motivert vold i landet er rettet mot dem.
Det er omlag ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, men langt jøder enn muslimer blir ofre for rasistisk motiverte angrep. (Illustrasjonsfoto: jay-chili, flickr.com)
Det er omlag ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, men langt jøder enn muslimer blir ofre for rasistisk motiverte angrep. (Illustrasjonsfoto: jay-chili, flickr.com)

Onsdag 16. april 2014 hadde den engelske dagsrevyen på IBA (Israels «NRK») et innslag om økningen i antisemittiske hendelser i Frankrike. Det får flere jøder til å flytte fra Frankrike til Israel:

I januar og februar 2014 flyttet 900 jøder til Israel, mens det bare gjaldt 300 i 2013. 3300 jøder flyttet i hele 2013. mot 1900 i 2012.

Frankrike offentliggjør ikke statistikken over hvilken religion de som utfører rasistiske angrep, har. Men ifølge professor Robert Wistrich ved Hebrew University i Jerusalem, er minst tre firedeler av angrepene på franske jøder utført av muslimer, særlig de mest voldelige. Det er mest muslimske arabere, men noen ganger også muslimer fra Vest-Afrika.

Jødene utgjør mindre enn én prosent av befolkningen i Frankrike, men 40 prosent av rasistisk motivert vold i landet er rettet mot dem. Selv om det er ca. ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, blir langt flere jøder enn muslimer ofre, også i absolutte tall.

For få år siden var det få jøder i Frankrike som snakket om å flytte til Israel. Nå er det et vanlig samtaleemne. Folk er blitt urolige for sin personlige sikkerhet. De føler at den franske staten har gode hensikter med hensyn til befolkningens og jødenes sikkerhet, men ikke er i stand til å kontrollere dette.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise