16.884 immigranter til Israel i 2013

Tallet er en økning på to prosent fra året før. Den største andelen av jøder som gjorde aliyah i fjor kom fra de tidligere Sovjet-landene, men mange kom også fra Frankrike, USA og Etiopia.

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Av de 16.884 immigrantene som flyttet til Israel i 2013, kom 43 prosent fra tidligere Sovjet, det vil si hovedsakelig Russland og Ukraina. 17 prosent kom fra Frankrike, 13 prosent fra USA og åtte prosent fra Etiopia. Det viser tall som ble lagt frem av Israels statistiske sentralbyrå tirsdag, forteller Jerusalem Post.

 

En liten økning fra året før

20 prosent av fjorårets innvandrere slo seg ned i sentral-Israel, 17 prosent i Tel Aviv, 18 prosent i Jerusalem og resten fordelte seg på det øvrige Israel.

I fjor økte immigrasjonen fra Europa noe, mens antallet immigranter fra USA og Oceania forble stabilt og tallet på etiopiske innvandrere gikk noe ned.

Selv om tallet har økt med to prosent fra i fjor, er det likevel langt unna de store immigrasjonsbølgene på 1990-tallet. I fjor var det 2,1 immigranter per tusen israelere, mens det på 1990-tallet, i årene like etter Sovjetunionens oppløsning, var hele 17 immigranter per tusen innbyggere årlig. Av de 3,2 millioner jøder som har innvandret til Israel siden staten ble etablert, har 41 prosent ankommet etter 1990, sier statistikkbyråets rapport.

 

Mange flykter fra antisemittisme

Økningen i emigrasjon har vært særlig dramatisk i Frankrike, der Jewish Agency nylig rapporterte om en økning på 312 prosent i januar og februar 2014 sammenlignet med den tilsvarende to måneders perioden i 2013.

Undersøkelser tyder på at en stadig mer utbredt årsak til immigrasjonen er opplevelsen av økende antisemittisme i Europa.

– Antisemittiske hendelser har blitt et dagligdags fenomen, har president Moshe Kantor fra Den europeisk-jødiske kongress nylig uttalt.

Forrige artikkelTerrorcelle avdekket på Vestbredden
Neste artikkelKastet granat mot IDF-soldat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -