Bølge av antisemittisme i kjølvannet av basketseier

Etter at det israelske basketballaget Maccabi Tel Aviv gikk av med seieren i Europaligaen søndag, er nesten 18.000 antisemittiske Twitter-meldinger registrert i finalemotstanderens hjemland Spania.

Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)
Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)

Tolv jødiske og pro-israelske organisasjoner i Catalonia har registrert til sammen 17.692 Twitter-meldinger med antisemittisk innhold skrevet i etterkant av at Maccabi Tel Aviv vant over Real Madrid i finalen i den europeiske basketballigaen søndag. Organisasjonene har bedt om politietterforskning av samtlige Twitter-meldinger, og anmeldt fem Twitter-brukere som har skrevet under fullt navn. Dette melder Israel Hayom.

En av twitter-brukerne skriver at han ikke vil gratulere Maccabi fordi de er jøder, og at ”nå forstår jeg Hitler og hans hat mot jødene”.

En annen tweet lyder: ”Jødene til gasskamrene. Kjør på, Madrid.”

– Vi har sett hatefulle reaksjoner mot jøder og Israel fra folk som kanskje aldri har møtt en jøde i sine liv, sier Ruben Novoa som leder Foreningen for jøder i Catalonia.

Novoa påpekte at den nye verdensvide undersøkelsen om antisemittiske holdninger fra Anti-Defamation League indikerer at Spania er et av de mest antisemittiske landene i EU. Spania kommer ut som det tredje verste landet i EU, etter Hellas og Frankrike.

Spanias innenriksminister Jorge Fernandez Diaz sier i en kommentar at han lover å bekjempe ”enhver som publiserer kommentarer som sprer hat og vold”. Han sier anmeldelsen vil føre til en ”opprydning på internett”.

Europaligaens ledelse sier i en pressemelding at de fordømmer de rasistiske budskapene som har fremkommet i etterkant av søndagens finalekamp.

Forrige artikkelHamas: – Kampen mot Israel fortsetter
Neste artikkelKina søker teknologi-hjelp i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/