Bølge av antisemittisme i kjølvannet av basketseier

Etter at det israelske basketballaget Maccabi Tel Aviv gikk av med seieren i Europaligaen søndag, er nesten 18.000 antisemittiske Twitter-meldinger registrert i finalemotstanderens hjemland Spania.

Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)
Maccabi Electra Tel Aviv vant Europaligaen i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)

Tolv jødiske og pro-israelske organisasjoner i Catalonia har registrert til sammen 17.692 Twitter-meldinger med antisemittisk innhold skrevet i etterkant av at Maccabi Tel Aviv vant over Real Madrid i finalen i den europeiske basketballigaen søndag. Organisasjonene har bedt om politietterforskning av samtlige Twitter-meldinger, og anmeldt fem Twitter-brukere som har skrevet under fullt navn. Dette melder Israel Hayom.

En av twitter-brukerne skriver at han ikke vil gratulere Maccabi fordi de er jøder, og at ”nå forstår jeg Hitler og hans hat mot jødene”.

En annen tweet lyder: ”Jødene til gasskamrene. Kjør på, Madrid.”

– Vi har sett hatefulle reaksjoner mot jøder og Israel fra folk som kanskje aldri har møtt en jøde i sine liv, sier Ruben Novoa som leder Foreningen for jøder i Catalonia.

Novoa påpekte at den nye verdensvide undersøkelsen om antisemittiske holdninger fra Anti-Defamation League indikerer at Spania er et av de mest antisemittiske landene i EU. Spania kommer ut som det tredje verste landet i EU, etter Hellas og Frankrike.

Spanias innenriksminister Jorge Fernandez Diaz sier i en kommentar at han lover å bekjempe ”enhver som publiserer kommentarer som sprer hat og vold”. Han sier anmeldelsen vil føre til en ”opprydning på internett”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Europaligaens ledelse sier i en pressemelding at de fordømmer de rasistiske budskapene som har fremkommet i etterkant av søndagens finalekamp.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise