Tre drept i skyting ved jødisk museum i Brussel

Alt tyder på at angrepet kan være et “antisemittisk attentat”, sier innenriksminister Joëlle Milquet. Angrepet kommer dagen før lokalt og nasjonalt valg i Belgia.

Skjermdump fra Haaretz.com.
Skjermdump fra Haaretz.com.

Både i Norge og Israel ble nyhetsbildet lørdag kveld preget av skyteangrepet ved jødisk museum i sentrum av Brussel i Belgia. Miff.no og andre medier meldte lørdag kveld om tre drepte og én person hardt skadet.

To av de drepte var et israelsk ektepar som var turister i Brussel. Den andre drepte skal være ansatt eller frivillig ved museet.

Times of Israel gjengir en klar fordømmelse av angrepet fra Belgias statsminister Elio Di Rupo.

Angrepet kommer i et “klima av hat”, mener Joel Rubinfeld, lederen for Belgias forening mot antisemittisme.

Europeiske regjeringer må sende ut klare budskap om null toleranse for alle uttrykk av antisemittisme, sier Moshe Kantor, lederen for Europas jødiske kongress, i en kommentar.

 

Hvorfor støtte Israel?

– Fordi løgnene og hatet som skapte Holocaust fremdeles er levende. Ikke å støtte Israel vitner om skremmende forakt for jødisk liv.

Forrige artikkelIsraelske pilegrimer til Tunisia
Neste artikkelNTB rettet feil etter korreksjon fra MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.