Jødiske snublesteiner utsatt for hatsjikane

“Dere sendte Jesus til Golgata. Hva i helvete tror du dere er? Deres griskhet er uten sammenligning med noe annet levende. Insh Allah.”

70 år etter at to norske jøder ble drept i Holocaust ble minnesteinene for dem vandalisert med hatefulle ord. (Foto: Desiree Savosnick)
70 år etter at to norske jøder ble drept i Holocaust ble minnesteinene for dem vandalisert med hatefulle ord. (Foto: Desiree Savosnick)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I Trondheim ble det 15. juni lagt ned 10 snublesteiner til minne om jøder som ble drept under Holocaust. To av steinene fikk ikke ligge i fred mer enn noen timer.

– Dagen etter oppdaget vi en stor stein hvor snublesteinene var lagt ned. Det var skrevet om hvor forferdelige vi jøder er. Det var også fjernet tre røde roser som ble lagt ved siden av, forteller Desire Savosnick fra Skien. Hun var på besøk i Trondheim i forbindelse med steinnedleggelsen.

Teksten som var skrevet på plakaten lagt ned ved snublesteinene var følgende:

You sent Jesus to Golgata Who the hell do you think you are your greed for cash is beyond compare with anything living ins Allah.

På verdensbasis har en fjerdedel av befolkningen antisemittiske holdninger og meninger, viser en stor undersøkelse fra Anti-Defamation League. Kun en av tre vet hva som skjedde i Holocaust.

 

Forrige artikkelMIFF forsvarer Israel i Fædrelandsvennen
Neste artikkelEn terrorrakett fra Gaza slo ned 300 meter fra Børge Brende
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.