Franske islamister prøvde å storme synagoge i Paris

Hamas-tilhengere, utstyrt med kopi av en terror-rakett, kastet stein og murstein på en synagoge i Paris søndag. Rasistiske angrep mot jøder i Europa viser med all tydelighet hvor viktig det er for Israel å holde fienden fra livet.

Ubevæpnede jøder skal ha holdt stand og forhindret et hundretalls pøbler bevæpnet med køller å ta seg inn i synagogen. (Fotograf: Ukjent)
Ubevæpnede jøder skal ha holdt stand og forhindret et hundretalls pøbler bevæpnet med køller å ta seg inn i synagogen. (Fotograf: Ukjent)

Voldelige anti-jødiske opptøyer fant sted i Paris søndag ettermiddag. En anti-israelsk demonstrasjon på Bastille-plassen utviklet seg til jakt på jøder og vold mot jødiske bygg. Demonstrantene skal ha skreket “død over jødene” og “Hitler hadde rett”, ifølge medierapporter.

Flere av demonstrantene bar skilt med støtte til Hamas og Det muslimske Brorskapet. De hadde også med seg en kopi av en Hamas-rakett.

Noen hundre franske jøder ble fanget inne i Synagogue de la Roquette mens mobben forsøkte å storme synagogen og kastet stein og murstein. Politiet skal ha vært sterkt underbemannet og bare innsats fra frivillige hindret mobben fra å ta seg inn i synagogen.  De som var fanget inne kunne ikke forlate synagogen før politiet grep inn og befridde dem senere på kvelden.

En annen synagoge i Paris skal også ha blitt også angrepet ifølge The Algemeiner etter at en lignende demonstrasjon i Marseille også utviklet seg til å bli voldelig.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

“Det vi er vitne til i Paris i dag er ekstremt, ekstremt alvorlig. Jødene er i fare for sitt liv, ” sier Ron Agam, en New York-basert fransk-jødisk kunstner og aktivist.

Frankerikets statsminister Manuel Valls fordømte forsøket på å storme synagogen “på det sterkeste”, ifølge AFP. “Slike handlinger rettet mot gudshus er uakseptabelt,” sa han i en uttalelse.

Den statlig russiske tv-kanalen RT har publisert en video som viser unge menn som kaster gjenstander mot politiet og roper Allahu Akbar.

Se video av opptøyene og demonstrasjonen. En video filmet fra innsiden av synagogen kan gi et inntrykk av hvor mange mennesker som var involvert i kampene.

Totalt ble to jøder og seks politimenn skadd og seks demonstranter skal ha blitt arrestert, i følge Times of Israel.

MIFF kan ikke se at noen større norske mediehus har omtalt saken.

Gjennom 1300 år var jødene minoritet i arabiske land. Erfaringene frister ikke til gjentakelse. Etter 1948 ble et stort antall jøder jaget ut fra arabiske land, antallet har gått ned fra omkring 1 million til noen få tusen. Nå opplever franske jøder å bli jaget eller frosset ut fra Frankrike, dels av immigranter med bakgrunn i Nord-Afrika, barnebarn av de som jaget jødene fra Algerie og Marokko, og del av etniske franskmenn på ytre høyre- eller ytre venstreside.

Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat.

Forrige artikkelTerje Rød-Larsen: – Hamas valgte å trappe opp konflikten
Neste artikkelHamas er svekket
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -