Netanyahu kritiserer Erdogans antisemittiske uttalelser

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan påsto at Israel er verre enn Hitler. Det har fått Israels statsminister Benjamin Netanyahu til å reagere.

Var det bevisst da Dagbladet.no valgte illustrasjonsbilde til Erdogans sterke anklager mot Israel? Her er den tyrkiske statsministeren selv tilsynelatende midt i en Hitlerhilsen. (Skjermdump fra Dagbladet.no)
Var det bevisst da Dagbladet.no valgte illustrasjonsbilde til Erdogans sterke anklager mot Israel? Her er den tyrkiske statsministeren selv tilsynelatende midt i en Hitlerhilsen. (Skjermdump fra Dagbladet.no)

– De (Israel) som fordømmer Hitler dag og natt har overgått Hitler i barbariskhet […] Terrorstaten Israel har angrepet Gaza nok en gang og bombet barn som lekte på stranda, sa den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan, ifølge avisen Hurriyet under en valgkampanjetur i området rundt Svartehavet denne helgen. Folkemengdene skal ha svart med slagord som “Ned med Israel”.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)

På grunn av det anstrengte diplomatiske forholdet Israel har med det en gang så vennligsinnede Tyrkia, har statsminister Benjamin Netanyahu valgt å ikke legge ved på bålet når Erdogan har rettet sine harde uttalelser mot Israel de siste årene. Men denne gangen mener han sin tyrkiske kollega har strukket strikket for langt.

Ifølge diplomatiske kilder som blir gjengitt av Jerusalem Post, tok Netanyahu opp Erdogans siste Hitler-påstander under en telefonsamtale med USAs utenriksminister John Kerry natt til søndag. Han hevdet at slike uttalelser “spotter” Holocausts minne. En av Netanyahus politiske motstandere, Meretz-leder Zehava Gal-On, har uttalt i helgen at Erdogan “har mistet kontrollen”.

“Der Führer” Adolf Hitler, som leder av Nazi-Tyskland under 2. verdenskrig, var ansvarlig for drapet på seks millioner jøder.

Forrige artikkelIsrael setter opp feltsykehus – Hamas brøt “våpenhvile”
Neste artikkelGilbert er ikke sannhetsvitne om det som skjer utenfor sykehuset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -