Jødehets raskt fjernet

Grafitti som hetset jøder ble raskt fjernet fra en buss-stopp i Oslo tidlig denne uken.

"Fuck jøder" var budskapet på bussholdeplassen ved Hellerud t-banestasjon mandag. (Foto: Privat)

Mandag kveld ble buss-stoppen på Hellerud T-banestasjon avbildet med graffitien “Fuck Jøder” i store grønne bokstaver (se bildet i toppen av artikkelen). Allerede tirsdag ettermiddag var graffitien fjernet, ifølge en annen kilde som undersøkte saken for MIFF.

– Det er fullstendig uakseptabelt å ha dette på en offentlig bussholdeplass, sa kvinnen som sendte bildet til MIFF mandag kveld.

– Jeg lurte på om dere kunne ta saken videre og sørge for at jødehetsen blir registrert og fjernet, skriver hun.

Noen tok fatt i saken allerede tirsdag, før MIFF rakk å gjøre noe med det, og bra er det!

MIFF kjenner ikke til når bussholdeplassen først ble tilgriset av graffitien. Såvidt vi kjenner blir alle typer graffiti raskt fjernet fra offentlige steder. Dette var en type som fortjente å bli fjernet ekstra raskt.

12,5 prosent av den norske befolkningen har “utpregede fordommer mot jøder”, viste en rapport som kom i 2012. Graden av antisemittisme er størst blant de ivrigste støttespillerne til palestinerne.

 

Forrige artikkelHamas skyter Fatah-medlemmer i beina
Neste artikkelOdd Myrland i Sandefjord: Israels beste argumenter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.