Jødisk skole i København vandalisert

Skjermdump fra BTs videoreportasje.
Skjermdump fra BTs videoreportasje.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Carolineskolen i Østerbro i København er en jødisk privatskole med over 200 elever fra barnehagealder til 9. klasse. Skolen ble etablert i 1805, men aldri har den opplevd et angrep og hærverk som i natt.

– Vi har aldri opplevd noe lignende i skolens historie, sier rektor Jan G. Hansen til TV2 i Danmark. Vandalene har klippet hull i gjerdet og tatt seg inn på skolens område i løpet av natten. Der har de knust et stort antall vindusruter og skrevet anti-jødiske og anti-israelske slagord.

– Noen foreldre valgte å ta sine barn med hjem igjen da de kom i morges og så hva som hadde skjedd, sier Hansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er uhyggelig, sier Hansen i videointervju i BT. Videoen viser et av slagordene som er skrevet på veggen, blant annet “Ingen fred for dere, zionistsvin”.

Politiske ledere i Danmark har fordømt hærverket, skriver BT.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag