Antisemittisk voldtekt i Frankrike

Franske myndigheter er ikke i tvil om at gjerningsmennene som brøt seg inn hos et jødisk par i en forstad til Paris, ranet dem og voldtok kvinnen, var motivert av antisemittisme. Det opplyser landets innenriksminister Bernard Cazeneuve.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekrefter at ran og voldtekt mandag var antisemittisk motivert. (Foto: Parti Socialiste / Flickr.com)
Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekrefter at ran og voldtekt mandag var antisemittisk motivert. (Foto: Parti Socialiste / Flickr.com)

– Den antisemittiske forbindelsen anses å være bevist, sier Cazeneuve ifølge Times of Israel og nyhetsbyrået AFP.

Han opplyser at det jødiske parets hjem ble valgt ut av gjerningsmennene basert på en forestilling om at ”å være jødisk, betyr å ha penger”.

Angrepet mot den 19 år gamle kvinnen og den 21 år gamle mannen fant sted mandag i deres hjem i forstaden Creteil utenfor Paris. Tre gjerningsmenn væpnet med skytevåpen tvang seg inn i leiligheten der det unge paret bor. Leiligheten eies av mannens foreldre. Gjerningsmennene tvang til seg parets kredittkort og koder, og en av dem gikk og tok ut penger fra en minibank mens en annen voldtok kvinnen, og den tredje bevoktet mannen hennes. Overfallsmennene sa til paret at de ikke måtte forsøke å late som om de ikke hadde penger, fordi de visste at de var jøder, fortalte ofrene etterpå.

Tre personer er pågrepet under mistanke for å stå bak ugjerningen. Påtalemyndigheten mistenker de samme tre mennene for å ha stått bak et angrep på en 70 år gammel jødisk mann som ble hardt forslått i hjemmet sitt i den samme forstaden 10. november, også av antisemittiske årsaker.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise