– Jeg har aldri før følt det så ukomfortabelt å være jøde i Storbritannia

Danny Cohen er direktør for BBC Television, en vellykket britisk jøde. Men det siste året har han følt på større ubehag for framtiden til britiske jøder enn noen gang før.

Danny Cohen. (Foto via Times of Israel)
Danny Cohen. (Foto via Times of Israel)

Søndag 21. desember deltok Cohen på en konferanse i Jerusalem hvor han ble intervjuet av Yonit Levi, programleder i den israelske tv-stasjonen Kanal 2 .

“Jeg har aldri følt det så ukomfortabelt å være jøde i Storbritannia som de siste tolv månedene. Og det har fått meg til å tenke, vet du, om dette virkelig er vårt hjem på lang sikt. Fordi du føler det. Jeg har følt det på en måte som jeg aldri før har følt det, sa han, ifølge Times of Israel.

– Vi har sett antallet angrep øke. Vi har sett mord i Frankrike. Vi har sett mord i Belgia. Det har vært ganske stygt egentlig. Jeg som har bodd hele mitt liv i Storbritannia, har aldri følt som jeg gjør nå om antisemittismen i Europa.

40-åringen Cohen har gjort en eksepsjonell karriere i BBC, blant annet som den yngste leder for BBC1 TV.

Forrige artikkelForedrag av Geir Knutsen og filmen Border Living på MIFF-møte i Steinkjer
Neste artikkelPartilandskapet før Knesset-valget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.