“Israel planter oliventrær i andre land for å beskytte jøder mot muslimer”

Islamister ser fram til den dagen naturen skal hjelpe dem å finne jøder som skjuler seg i frykt for å bli drept. – Det er derfor Israel motarbeidet nedkutting av oliventrær, forklarte tyrkiske islamister i november.

Fra et flygeblad distribuert av tyrkiske islamister, hvor det blir hevdet at Israel planter oliventrær for å beskytte jøder på Dommens dag. (Faksmile via Memri)
Fra et flygeblad distribuert av tyrkiske islamister, hvor det blir hevdet at Israel planter oliventrær for å beskytte jøder på Dommens dag. (Faksmile via Memri)

Middle East Media Research Institute kommer om kort tid med en ny rapport om antisemittisme i tyrkiske medier. Den regjeringsvennlige dagsavisen Yeni Akit er ledende i spredning av jødehat, fulgt av Milli Gazett, en annen islamistisk avis, konkluderer Memri.

Den tyrkiske organisasjonen Hrant Dink Foundation har funnet 246 eksempler på generaliseringer, fordommer eller fiendtlighet basert på etnisk bakgrunn, religion, rase eller kjønn. 130 av disse gjaldt jøder, 60 armenere og 25 kristne.

– Eksempler på antisemittisme kan man lese nesten daglig i tyrkiske medier, sier Rachel Sharon-Krespin i Memri.

Her er noen eksempler som Times of Israel gjengir fra rapporten.

En parlamentariker fra regjeringspartiet AKP delte og skrøt av en tale hvor en imam slo fast at “Israel må bli slettet fra kartet”.

IS-leder Abu Bakr Al-Baghdadi er blitt framstilt som Mossad-agent. “Jøder som later som de er kristne eller muslimer er Israels største styrke,” skrev M. Mecati Ozfatura i sin spalte i Turkiye.

I november ble 6.000 oliventrær hugget vest i Tyrkia for å gi plass til et nytt kraftverk. Islamister delte ut flygeblader som hevdet Israel planter oliventrær rundt omkring i verden for å beskytte seg på Dommens dag. Ifølge en islamsk hadith, som også gjengis i Hamas-charteret, vil naturen hjelpe muslimene til å drepe jøder før eller på Dommens dag, men her skal visstnok oliventreet være et unntak. Oliventreet vil ikke fortelle muslimene at en jøde skjuler seg bak det. Utgiverne av flygebladet roser AKP-regjeringen som kuttet oliventrærne, til tross for “Israels planer”. “Det er planlagt at alle oliventrær i Tyrkia vil bli kuttet ned i løpet av de neste tre årene. Dette er et kraftig slag for Israel.”

Til slutt får tyrkerne en oppfordring: Det er ikke nok å kutte ned oliventrærne, også forbruket av oliven må stanse, slik at man ikke blir et offer for jødenes plott.

Etter at AKP kom til makten i 2002 har det blitt innskrenket frihet for tyrkiske medier og journalister.

Noen medier i sentrum og på venstresiden advarer mot rasisme og antisemittisme, “men de er i et mindretall”, sier Sharon-Krepsin.

I desember 2014 skrev den jødiske skribenten Mois Gabay en artikkel med overskriften “Forlater tyrkiske jøder landet?” i landets eneste jødiske avis. Den islamistiske avisen Yeni Akit svarte med å omtale en slik utsikt som “gode nyheter”.

Forrige artikkelFrankrikes statsminister: – Bak antizionisme ligger antisemittisme
Neste artikkelEtter terroren i Frankrike
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.