Søker sponsorer for å skrive bok om arabisk antisemittisme

Sara Azmeh Rasmussen (bildet) vil avkle det arabiske jødehatet i all sin heslighet - og hun vil gjøre det i en gratis online bok på arabisk.
Sara Azmeh Rasmussen tok et oppgjør med sin antisemittiske fortid på MIFFs konferanse sommeren 2011. Se hele foredraget i bunn av artikkelen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Sara Azmeh Rasmussen tok et oppgjør med sin antisemittiske fortid på MIFFs konferanse sommeren 2011. Se hele foredraget i bunn av artikkelen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

I 2011 tok samfunnsdebattanten Sara Azmeh Rasmussen et kraftig oppgjør med sin antisemittiske oppvekst i Syria i et foredrag på MIFFs landsmøte.

Nå har Rasmussen som mål å utgi en bok om emnet, varsler hun på sin blogg. Hun skriver at hun er avhengig av sponsorer for å få realisert prosjektet.

– Uten din støtte, vil ikke boken bli skrevet eller utgitt, skriver hun. Målet er å ha klar boken på arabisk og engelsk tidlig høsten 2016.

Rasmussen varsler «en politisk bok som er basert på akademisk forskning».

– Boken vil ha et språk som er lett tilgjengelig for arabiske lesere. Hovedmålet er å utfordre de verste antisemittiske myter som er utbredt i arabiske og muslimske land og i innvandrermiljøer i Europa, skriver Rasmussen. Hun har ikke noen tro på at et arabisk forlag eller en arabisk bokhandel vil komme til å selge hennes bok, derfor vil den arabiske versjonen bli tilgjengelig gratis på nettet. Planen er å selge en engelsk utgave i bokhandler i Europa.

Arabisk er forfatterens morsmål. Rasmussen vokste opp i Syria, og kom til Norge som politisk flyktning i 1995. De siste årene har hun bodd i Sverige.

I bokarbeidet planlegger Rasmussen å besøke Polen, Warszawa, Auschwitz, Berlin, Kairo, Alexandria, Tel-Aviv, Jerusalem og de palestinske selvstyremyndighetene.

Kontonummer for støtte til Sara Azmeh Rasmussens bokprosjekt er tilgjengelig på hennes prosjektbeskrivelse på engelsk og svensk. Alle sponsorer vil bli opplistet i boken, med mindre de ber om anonymitet.

 

Se Sara Azmeh Rasmussens sterke foredrag fra 2011!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRamallah: Stor feiring av terrorist som ledet massakre av barn
Neste artikkelFNs Israel-gransker trakk seg grunnet bånd til PLO
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise