Søker sponsorer for å skrive bok om arabisk antisemittisme

Sara Azmeh Rasmussen (bildet) vil avkle det arabiske jødehatet i all sin heslighet – og hun vil gjøre det i en gratis online bok på arabisk.

Sara Azmeh Rasmussen tok et oppgjør med sin antisemittiske fortid på MIFFs konferanse sommeren 2011. Se hele foredraget i bunn av artikkelen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Sara Azmeh Rasmussen tok et oppgjør med sin antisemittiske fortid på MIFFs konferanse sommeren 2011. Se hele foredraget i bunn av artikkelen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

I 2011 tok samfunnsdebattanten Sara Azmeh Rasmussen et kraftig oppgjør med sin antisemittiske oppvekst i Syria i et foredrag på MIFFs landsmøte.

Nå har Rasmussen som mål å utgi en bok om emnet, varsler hun på sin blogg. Hun skriver at hun er avhengig av sponsorer for å få realisert prosjektet.

– Uten din støtte, vil ikke boken bli skrevet eller utgitt, skriver hun. Målet er å ha klar boken på arabisk og engelsk tidlig høsten 2016.

Rasmussen varsler “en politisk bok som er basert på akademisk forskning”.

– Boken vil ha et språk som er lett tilgjengelig for arabiske lesere. Hovedmålet er å utfordre de verste antisemittiske myter som er utbredt i arabiske og muslimske land og i innvandrermiljøer i Europa, skriver Rasmussen. Hun har ikke noen tro på at et arabisk forlag eller en arabisk bokhandel vil komme til å selge hennes bok, derfor vil den arabiske versjonen bli tilgjengelig gratis på nettet. Planen er å selge en engelsk utgave i bokhandler i Europa.

Arabisk er forfatterens morsmål. Rasmussen vokste opp i Syria, og kom til Norge som politisk flyktning i 1995. De siste årene har hun bodd i Sverige.

I bokarbeidet planlegger Rasmussen å besøke Polen, Warszawa, Auschwitz, Berlin, Kairo, Alexandria, Tel-Aviv, Jerusalem og de palestinske selvstyremyndighetene.

Kontonummer for støtte til Sara Azmeh Rasmussens bokprosjekt er tilgjengelig på hennes prosjektbeskrivelse på engelsk og svensk. Alle sponsorer vil bli opplistet i boken, med mindre de ber om anonymitet.

 

Se Sara Azmeh Rasmussens sterke foredrag fra 2011!

Forrige artikkelRamallah: Stor feiring av terrorist som ledet massakre av barn
Neste artikkelFNs Israel-gransker trakk seg grunnet bånd til PLO
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.