Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Søker sponsorer for å skrive bok om arabisk antisemittisme

Sara Azmeh Rasmussen tok et oppgjør med sin antisemittiske fortid på MIFFs konferanse sommeren 2011. Se hele foredraget i bunn av artikkelen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Sara Azmeh Rasmussen tok et oppgjør med sin antisemittiske fortid på MIFFs konferanse sommeren 2011. Se hele foredraget i bunn av artikkelen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Sara Azmeh Rasmussen (bildet) vil avkle det arabiske jødehatet i all sin heslighet - og hun vil gjøre det i en gratis online bok på arabisk.

I 2011 tok samfunnsdebattanten Sara Azmeh Rasmussen et kraftig oppgjør med sin antisemittiske oppvekst i Syria i et foredrag på MIFFs landsmøte.

Nå har Rasmussen som mål å utgi en bok om emnet, varsler hun på sin blogg. Hun skriver at hun er avhengig av sponsorer for å få realisert prosjektet.

– Uten din støtte, vil ikke boken bli skrevet eller utgitt, skriver hun. Målet er å ha klar boken på arabisk og engelsk tidlig høsten 2016.

Rasmussen varsler «en politisk bok som er basert på akademisk forskning».

– Boken vil ha et språk som er lett tilgjengelig for arabiske lesere. Hovedmålet er å utfordre de verste antisemittiske myter som er utbredt i arabiske og muslimske land og i innvandrermiljøer i Europa, skriver Rasmussen. Hun har ikke noen tro på at et arabisk forlag eller en arabisk bokhandel vil komme til å selge hennes bok, derfor vil den arabiske versjonen bli tilgjengelig gratis på nettet. Planen er å selge en engelsk utgave i bokhandler i Europa.

Arabisk er forfatterens morsmål. Rasmussen vokste opp i Syria, og kom til Norge som politisk flyktning i 1995. De siste årene har hun bodd i Sverige.

I bokarbeidet planlegger Rasmussen å besøke Polen, Warszawa, Auschwitz, Berlin, Kairo, Alexandria, Tel-Aviv, Jerusalem og de palestinske selvstyremyndighetene.

Kontonummer for støtte til Sara Azmeh Rasmussens bokprosjekt er tilgjengelig på hennes prosjektbeskrivelse på engelsk og svensk. Alle sponsorer vil bli opplistet i boken, med mindre de ber om anonymitet.

 

Se Sara Azmeh Rasmussens sterke foredrag fra 2011!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart