Fransk stillingsannonse: “Om mulig, ikke jødisk”

Et byrå for grafisk design i Paris la ut stillingsannonse hvor de markerte at jøder ikke er velkomne til å søke.

Skjermdump av stillingsannonsen med teksten
Skjermdump av stillingsannonsen med teksten "om mulig, ikke jødisk". (Via France 24)

“Om mulig, ikke jødisk”, var et av kravene i jobbsøkerprofilen til det franske grafisk design byrået NSL Studio, melder nettsiden til tv-stasjonen France 24.

Da stillingsannonsen vakte oppmerksomhet i sosiale medier, ble den raskt fjernet fra nettstedet “The Graphic Jobs”, hvor den ble publisert. En ansatt i NSL Studio forsvarte i første omgang deres annonse, og hevdet at de søkte etter en person som kan jobbe fleksible arbeidstimer og som ikke er begrenset av “kulturelle eller religiøse hensyn”. Senere tok ledere i byrået avstand fra denne uttalelsen, og antydet at setningen var lagt inn i annonsen av “noen utenfor selskapet”. Dette blir avvist av The Graphic Jobs”.

Forrige artikkel– Flere muslimer på Tempelhøyden enn noen gang før
Neste artikkelI Gaza frykter Amnestys vitner for væpnede grupper
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.