Rekordmange tilfeller av antisemittisme i Storbritannia

I Storbritannia ble det registrert mer enn dobbelt så mange tilfeller av antisemittisk-motiverte anslag mot jøder i 2014 som året før.
Graffiti med antisemittisk budskap fotografert i London 7. januar i år. (Foto: Alan Denney / Flickr.com / CC)
Graffiti med antisemittisk budskap fotografert i London 7. januar i år. (Foto: Alan Denney / Flickr.com / CC)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I fjor ble det rapportert hele 1.168 hendelser av antisemittisk karakter i Storbritannia, viser statistikk fra organisasjonen Community Security Trust, som gjengis av nyhetsbyrået AP hos blant andre Ha’aretz.

Tallet er mer enn dobbelt så høyt som året før, da 535 slike hendelser ble rapportert.

Hovedårsaken til økningen skal være reaksjoner mot britiske jøder på grunn av Israels krig mot Hamas på sommeren.

Antallet er det høyeste som noen gang er målt siden organisasjonen startet statistikkføringen i 1984.

 

81 voldelige overfall

Organisasjonen rapporterer at de mottok 81 rapporter om voldelige overfall. Det mest utbredte uttrykket for antisemittime var verbal utskjelling rettet mot tilfeldige jødiske personer som ikke gjorde annet enn å leve sitt vanlige dagligliv. I tillegg kommer hatbrev, trusler og utskjelling på sosiale medier, graffiti og hærverk på jødiske eiendommer.

De fleste rapporterte hendelsene fant sted i London og Manchester, som er byene med de to største jødiske samfunnene i landet.

 

Frykt etter Paris-terroren

Organisasjonens talsmann Mark Gardner sier at de fikk et rekordhøyt antall telefonhenvendelser etter Paris-terroren i januar. En mengde britiske jøder ga over telefon uttrykk for frykt for at noe lignende skal skje blant dem som det som skjedde da tre terrorister drepte fire personer i et jødisk supermarked i Paris.

Politiet bekrefter at organisasjonens statistikk følger samme mønster som utviklingen i antallet anmeldte antisemittiske kriminalsaker den siste tiden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise