Rekordmange tilfeller av antisemittisme i Storbritannia

I Storbritannia ble det registrert mer enn dobbelt så mange tilfeller av antisemittisk-motiverte anslag mot jøder i 2014 som året før.

Graffiti med antisemittisk budskap fotografert i London 7. januar i år. (Foto: Alan Denney / Flickr.com / CC)
Graffiti med antisemittisk budskap fotografert i London 7. januar i år. (Foto: Alan Denney / Flickr.com / CC)

I fjor ble det rapportert hele 1.168 hendelser av antisemittisk karakter i Storbritannia, viser statistikk fra organisasjonen Community Security Trust, som gjengis av nyhetsbyrået AP hos blant andre Ha’aretz.

Tallet er mer enn dobbelt så høyt som året før, da 535 slike hendelser ble rapportert.

Hovedårsaken til økningen skal være reaksjoner mot britiske jøder på grunn av Israels krig mot Hamas på sommeren.

Antallet er det høyeste som noen gang er målt siden organisasjonen startet statistikkføringen i 1984.

 

81 voldelige overfall

Organisasjonen rapporterer at de mottok 81 rapporter om voldelige overfall. Det mest utbredte uttrykket for antisemittime var verbal utskjelling rettet mot tilfeldige jødiske personer som ikke gjorde annet enn å leve sitt vanlige dagligliv. I tillegg kommer hatbrev, trusler og utskjelling på sosiale medier, graffiti og hærverk på jødiske eiendommer.

De fleste rapporterte hendelsene fant sted i London og Manchester, som er byene med de to største jødiske samfunnene i landet.

 

Frykt etter Paris-terroren

Organisasjonens talsmann Mark Gardner sier at de fikk et rekordhøyt antall telefonhenvendelser etter Paris-terroren i januar. En mengde britiske jøder ga over telefon uttrykk for frykt for at noe lignende skal skje blant dem som det som skjedde da tre terrorister drepte fire personer i et jødisk supermarked i Paris.

Politiet bekrefter at organisasjonens statistikk følger samme mønster som utviklingen i antallet anmeldte antisemittiske kriminalsaker den siste tiden.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise