Studentråd vil kaste jøder ut av universitet

– Vi har besluttet at jødiske studenter, og særlig de som ikke støtter palestinernes kamp, bør avregistreres, sier studentrådslederen.

Den sørafrikanske byen Durban sett ovenfra. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Den sørafrikanske byen Durban sett ovenfra. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Studentrådet ved det tekniske universitetet i Durban, Sør-Afrika, går inn for at utdanningsinstitusjonen bør utvise jødiske studenter. Det skriver den sørafrikanske avisen Daily News.

Studentrådets krav gjelder jødiske studenter som støtter staten Israel, og alle studenter som er der på stipend fra Israel.

– Studentrådet hadde et møte, der vi analyserte internasjonal politikk. Vi besluttet at jødiske studenter, og særlig de som ikke støtter palestinernes kamp, bør avregistreres, sier studentrådets leder Mqondisi Duma.

Kravet er oversendt til universitetsledelsen.

– Dette er helt uakseptabelt, sier viserektoren ved universitetet, professor Ahmed Bawa.

Den sørafrikanske jødiske studentunionen har reagert sterkt.

– Å diskriminere folk på grunn av deres religiøse og politiske standpunkt er imot ytringsfriheten, påpeker studentunionens leder Natan Pollack.

Forrige artikkelHandel mellom Tyrkia og Israel doblet
Neste artikkelVåpensmuglere avslørt på vei mot Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/