Studentråd vil kaste jøder ut av universitet

- Vi har besluttet at jødiske studenter, og særlig de som ikke støtter palestinernes kamp, bør avregistreres, sier studentrådslederen.
Den sørafrikanske byen Durban sett ovenfra. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Den sørafrikanske byen Durban sett ovenfra. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Studentrådet ved det tekniske universitetet i Durban, Sør-Afrika, går inn for at utdanningsinstitusjonen bør utvise jødiske studenter. Det skriver den sørafrikanske avisen Daily News.

Studentrådets krav gjelder jødiske studenter som støtter staten Israel, og alle studenter som er der på stipend fra Israel.

– Studentrådet hadde et møte, der vi analyserte internasjonal politikk. Vi besluttet at jødiske studenter, og særlig de som ikke støtter palestinernes kamp, bør avregistreres, sier studentrådets leder Mqondisi Duma.

Kravet er oversendt til universitetsledelsen.

– Dette er helt uakseptabelt, sier viserektoren ved universitetet, professor Ahmed Bawa.

Den sørafrikanske jødiske studentunionen har reagert sterkt.

– Å diskriminere folk på grunn av deres religiøse og politiske standpunkt er imot ytringsfriheten, påpeker studentunionens leder Natan Pollack.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise