”Dere vet hva Muhammed gjorde med jødene? Han førte krig mot dem!”

Dansk imam advarte mot ”dialog med jøder” dagen før terrorangrepene i København.

Imamen Hajj Saeed taler i moskeen Masjid Al-Faruq i København. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)
Imamen Hajj Saeed taler i moskeen Masjid Al-Faruq i København. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Imamen Hajj Saeed fra moskeen Masjid Al-Faruq i Heimdalsgade i København talte fredag 13. februar om hvorfor han er imot dialog mellom religioner. I talen gikk imamen ut med en kraftig advarsel mot å gå i dialog med jøder, og formante forsamlingen om at deres profet Muhammed ikke bedrev religionsdialog, men heller førte krig mot jøder som ikke ville omvende seg til islam.

Imamen uttalte:

– Vår profet Muhammed hadde jødiske naboer i Medina. Oppfordret han til tette forbindelser, harmoni og dialog med dem, slik som FN og de som går inn for å forsone sannhet med løgn gjør? Eller oppfordret han dem til å tilbe Allah? Da de var ulydige, og ikke ville ta imot oppfordringen – vel, dere vet hva han gjorde med dem. Han førte krig mot jødene.

I den radikale talen gjorde imamen det også klart at han mener alle som foretrekker ”menneskeskapte lover” fremfor islams sharilover, er å betrakte ”på nivå med villdyr”.

Ifølge Berlingske Tidende er moskeen der talen ble holdt et tilholdssted for bevegelsen Hizb Ut-Tahrir, en islamistisk bevegelse som arbeider for å opprette et verdensvidt sunnimuslimsk kalifat med sharia som lovgivning. Flagget deres er synlig bak imamen i videoen. Det er bevegelsens skandinaviske avdeling som har gjort talen tilgjengelig på internett, og MEMRI har oversatt utdrag fra den til engelsk.

Allerede i 2011 kom det frem at denne bevegelsen etter alt å dømme har etterfølgere også i Norge. VG skrev den gangen at gruppen vil henrette konvertitter og nekte ikke-muslimer stemmerett.

Hizb Ut-Tahrir har denne uken oppfordret muslimer til ikke å ta avstand fra terrorhandlingene i København, men i stedet ”sette tingene i riktig kontekst”.

Dagen etter at talen ble holdt, gjennomførte terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein sine to angrep: Først mot deltakerne på et ytringsfrihetsarrangement i kulturhuset Krudttønden om lag klokken 16, der filmregissør Finn Nørrgaard ble drept. Så mot det jødiske samfunnets synagoge om lag klokken ett på natten, der samfunnets egen frivillige sikkerhetsvakt Dan Uzan ble drept.

Her kan du se video av imamens tale:

Forrige artikkelHva skjer om Israels forsvarsstyrker legger ned våpen i 24 timer?
Neste artikkel”Hva gjør han her mamma, vet han ikke at han kommer til å bli drept?”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/