Hamas’ nyhetsside ble for antisemittisk for Facebook

Det Hamas-tilknyttede nyhetsbyrået Shehab hadde en av de mest populære Facebook-sidene i den arabiske verden, med 2,7 millioner følgere. Tirsdag ble siden stengt av Facebook, på grunn av slikt voldelig innhold som for eksempel dette bildet.
Dette er en av karikaturene som ble postet på den nå stengte terrorglorifiserende Facebooksiden.
Dette er en av karikaturene som ble postet på den nå stengte terrorglorifiserende Facebooksiden.

Nyhetsbyrået Shehab deler ideologien til terrororganisasjonen Hamas, og har vært kjent for å notorisk poste tekster, tegninger og bilder med antisemittisk budskap og oppfordringer til vold. Tirsdag denne uken ble det for mye for Facebook. Ifølge Ynetnews.com ble avgjørelsen om å stenge siden tatt etter gjentatte klager på innholdet fra israelske studenter det siste året. Facebook opplyste til klagerne at siden ble stengt fordi den inneholdt ”voldelige bilder”, noe som bryter med nettsamfunnets brukerreglement.

 

– Grov antisemittisk propaganda

– Siden er kjent for å være assosiert med Hamas. Siden spilte en avgjørende rolle i å kaste bensin på bålet ved å komme med hatoppfordringer og oppmuntre palestinere til terrorisme og angrep med biler, og ved å spre grov antisemittisk propaganda med oppfordringer til å drepe israelere, sier Ido Daniel, som leder den israelske studentunionens prosjekt for å bekjempe antisemittisme på internett.

Han opplyser at slike tegninger som er eksemplifisert i denne artikkelen, har blitt postet på daglig basis de siste månedene på denne Facebook-siden.

 

– Et viktig skritt av Facebook

Gideon Bachar, som leder det israelske utenriksdepartementets arbeid for bekjempelse av antisemittisme, sier at Israel ”ønsker velkommen Facebooks avgjørelse om å fjerne Hamas’ antisemittiske nyhetsside, som fungerte som en arena for oppfordringer til drap og vold mot jøder og borgere av Israel”. Han ser på vedtaket som et viktig skritt, fordi sosiale medier har blitt en sentral plattform for spredningen av slikt tankegods i vår tid. Nå håper han at andre sosiale medier, samt søkemotorer og andre nettbaserte medier, vil følge i Facebooks fotspor og ”handle systematisk for å fjerne hat, antisemittisme og rasisme, inkludert oppfordringer til vold”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise