Miff.no forsøkt angrepet

Tirsdag forsøkte datahackere å sette Miff.no ut av spill. Det førte til flere korte perioder med problemer med visningen av siden i løpet av dagen og kvelden. Angrepet kom samme dag som hackergruppe hadde annonsert “elektronisk Holocaust”.

Ukjente hackere angrep Miff.no i går, samtidig som gruppen Anonymous hadde erklært massive angrep mot israelske nettsteder. (Illustrasjonsfoto: Powtac / Flickr.com / CC)
Ukjente hackere angrep Miff.no i går, samtidig som gruppen Anonymous hadde erklært massive angrep mot israelske nettsteder. (Illustrasjonsfoto: Powtac / Flickr.com / CC)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Miff.no opplevde tirsdag unormalt høy belastning på serveren siden er tilknyttet, noe som periodevis påvirket sidens lastetid, og til tider gjorde den helt utilgjengelig. Etter ekstraordinære sikkerhetstiltak ble det konstatert at problemene var forårsaket av et organisert angrep. Våre datasikkerhetspartnere lyktes i å avskjære angrepet. Trafikken mot serveren normaliserte seg ved 22-tiden tirsdag kveld, og nettsiden har etter dette fungert som normalt.

Angrepet kom samme dag som den anti-israelske hackergruppen Anonymous, eller Anonghost som de også kaller seg, hadde annonsert at de skulle angripe et stort antall israelske nettsteder. I en video som sirkulerte på internett i forkant, varslet de ”et elektronisk Holocaust”, der de ville ”utslette Israel fra cyberspace” tirsdag 7. april. Gruppen har brukt denne datoen til organiserte massive angrep mot Israel årlig siden 2013.

Dagen etter skriver Israel Hayom at en rekke offentlige israelske nettsteder ble forsøkt angrepet, men ingen av angrepene lyktes. Flere mindre nettsteder tilhørende organisasjoner, firmaer, artister og privatpersoner ble derimot satt ut av spill av hackerne.

Det er ikke kjent om angrepet mot Miff.no hadde noen direkte sammenheng med aksjonen til Anonymous /Anonghost.

Forrige artikkelKnivangrep på Vestbredden
Neste artikkelHans Petter Grønvold i MIFF Østfold: Golanhøyden – historie og dagens situasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -