Antisemittisk hærverk i København

En kirke i Danmarks hovedstad ble i helgen vandalisert og sprayet med graffiti i forkant av at en rabbiner fra byens jødiske samfunn skulle tale der.

– Dette er politisk betinget hærverk, sier politiet i København om det som i helgen skjedde med Anna Kirke i bydelen Nørrebro, ifølge den danske avisen Politiken.

Kirken ble angrepet i forkant av at den tidligere overrabbineren i Det jødiske samfund i Danmark, Bent Melchior, skulle holde foredrag der. Ukjente gjerningsmenn knuste vindusruter med brostein og sprayet graffiti med tekstene: ”Befri Gaza” og ”Steng konsentrasjonsleirene”.

– Uten å være helt ubeskjeden, må jeg nok erkjenne at dette var myntet på meg. Det er leit at det finnes slike idioter rundt omkring, og jeg er full av beklagelse over at jeg måtte være årsak til noe slikt, sier Bent Melchior til Politiken.

Det planlagte foredraget ble gjennomført mandag uten endringer i programmet, og det vil også bli gjennomført tirsdag ifølge avisen. Melchiors foredrag holdes i anledning av 70-årsdagen for Danmarks frigjøring etter Andre verdenskrig.

– Arrangementet gikk like avslappet for seg som det hadde gjort om ingenting hadde skjedd. Og det var jo fint vær, så egentlig var det veldig deilig med litt frisk luft gjennom vinduene, sier Melchior.

Han er vant til å motta trusler av både mer og mindre alvorlig karakter, og tar derfor hærverket med stor sinnsro.

– Det er noen tåpelige reddharer som kommer i nattens mørke, fordi de er redde for dagslyset. Men det finnes noen prosent idioter i alle deler av samfunnet. Selv om man er dansk, kan man godt være idiot, enten man er muslim, jøde eller kristen, uttaler han.

Sogneprest i Anna Kirke, Susanne Voss Pedersen, er også glad for at arrangementet gikk etter planen, selv om hun ergrer seg over hærverket mot kirken.

– Jeg synes det er svært irriterende at folk tror de kan hjelpe en sak ved å knuse et par vinduer eller skrive noe dumt på en dør eller en vegg. Det er simpelthen noen tullinger, sier hun.

For under en måned siden ble en jødisk butikk i København utsatt for antisemittisk vandalisering.

Dette skjer bare få måneder etter terrorangrepene i januar.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise