Jøder frykter antisemittiske flyktninger

I Tyskland og Østerrike er jødiske ledere bekymret over flyktningstrømmen fra land der jødehat sitter dypt i kulturen.
Skjermdump fra Jerusalem Post.

Jødiske ledere har begynt å gjøre vurderinger av hvilke farer flyktningstrømmen vil kunne utgjøre for de jødiske samfunnene i Østerrike og Tyskland. Aviskorrespondent Benjamin Weinthal, som også er tilknyttet Foundation for Defense of Democracies, skriver om dette i en kronikk i Jerusalem Post publisert onsdag 30. september.

 

– Årtier med antisemittisme

Han siterer lederen for det jødiske samfunnet i Østerrike, Oskar Deutsch, som skrev i avisen Kurier tidligere i september: ”De hundretusener av flyktninger som kommer til Europa fra Syria eller Afghanistan, ble under oppveksten utsatt for årtier med antisemittisme. Jødehatet ble innlært og fremmet i skoleverket, avisene og sosiale sammenhenger. Terrorisme mot Israel ble feiret, det ble også islamisters angrep mot jødiske skoler, synagoger og museer i Vesten.”

Deutsch mener det ligger latent antisemittisme hos millioner av muslimer, og han advarer mot faren for at den kan blomstre opp. Han advarer også om muligheten for at terrorister som tilhører Den islamske staten kan ta seg til Europa som flyktninger. Da tre personer ble drept på det jødiske museet i Brȕssel i 2014, var det en terrorist fra IS som sto bak, viser han til.

 

– Kommer til å bli verre
Den østerrikske skribenten Christian Ortner har gitt ros til Deutsch for analysen, og advarer om at flyktningene som strømmer til Europa ”svært sannsynlig bærer med seg store doser antisemittisme og hat mot homofile og kvinner.”

Nestlederen for det jødiske samfunnet i den tyske delstaten Thüringen, Juri Goldstein, sier til den tyske jødiske avisen Jüdische Allgemeine at ”mange ser med frykt på utviklingen i Frankrike, og husker også angrep mot jødiske institusjoner i Europa. Men selvfølgelig håper de alle at dette ikke vil komme til Tyskland.”

Weinthal påpeker at muslimske innvandrere i Tyskland allerede har gjennomført flere antisemittiske angrep på tysk jord, som da tre tysk-palestinere forsøkte å tenne fyr på synagogen i Wuppertal i 2014. Etter all sannsynlighet kommer nå flere palestinere til å søke asyl i Tyskland, mener han, og viser til en uttalelse fra den libyske tolken Hisham Fares. Fares sier i en artikkel i Washington Post om flyktningene i Wien: ”Jeg har møtt palestinere som bor i leirer i Libanon, og som nå hevder at de kommer fra flyktningleiren Yarmouk i Syria. Mange av dem påstår at de har familie i Tyskland og bruker denne situasjonen for å endelig få asyl. De fleste av dem sier at de har mistet passene sine. Det triste er at de syrerne som virkelig flykter fra krig, vil være de som betaler prisen for dette.”

”Tilstandene kommer nok til å forverre seg for de europeiske jødene i de kommende årene”, konkluderer Weinthal.

 

Bakgrunn

Hele Syrias befolkning har de siste generasjoner vært utsatt for massiv påvirkning til fiendtlighet mot jøder generelt og mot israelske jøder spesielt. Forfatter Sara Azmeh Rasmussen, som vokste opp i Syria, har fortalt om hvordan hun ble sendt på skoleleir og fikk opplæring i å skyte jøder. Hun har også påvist klar antisemittisk propaganda i nyere syriske skolebøker.

Se det gripende foredraget som Azmeh Rasmussen holdt for MIFF i 2011. – Mitt livs viktigste foredrag, sa hun den gang.

AUF-leder Mani Hussaini, som vokste opp i Syria, har også fortalt hvordan han ble lært opp på skolen til å hate Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise