Butikken heter Hitler 2

Utstillingsdukkene i den populære klesbutikken ”Hitler 2” er maskerte, og noen av dem har kniver teipet fast til antrekkene de viser fram.

Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)
Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)

Eieren av en klesbutikk i Gaza by har gjort et særegent navnevalg, og kalt butikken sin for ”Hitler 2”. Butikkeieren vil ikke la seg intervjue foran kamera. I butikken har han stilt ut maskerte utstillingsdukker væpnet med kniver i hendene.

Unge kunder i butikken sier til Reuters at de er tiltrukket av den fordi den utgjør et symbol på deres solidaritet med ”den pågående intifadaen”, altså bølgen av knivangrep og annen terror utført av palestinere mot jødiske israelere.

– Dette er en måte å vise støtte til folket vårt på Vestbredden, det å bruke kniver, masker og skjerf. Dette er en fin måte å tiltrekke folk på, det er fint og unikt, sier en 19 år gammel kunde om Hitler-butikkens utstilling.

– Jeg så reklame for butikken på Facebook, og ville komme innom fordi knivene, maskene og skjerfene er nå symboler for al-Aqsa-intifadaen. Jeg vil gjerne handle i butikken fordi jeg liker at den støtter folket vårt i Jerusalem og på Vestbredden, sier en 20-åring.

Butikken skal ha blitt godt kjent i Gaza takket være markedsføring på Facebook, der særlig bilder av de væpnede utstillingsdukkene er i sirkulasjon.

En annen 20-åring roser butikken spesielt for navnevalget.

– Butikken heter Hitler, og jeg liker ham fordi han var den mest antijødiske personen. De har gjort urett mot oss, de tok våre rettigheter i dette landet og etterlot oss uten noen ting. Nå er det bedre for oss å gå og dø, vi lever som de døde. Jeg liker klærne og navnet, det er fantastisk, sier han.

Se video fra butikken i nettutgaven av Jerusalem Post.

Forrige artikkelKnivangrep i Gush Etzion torsdag
Neste artikkelUltraortodoks minister ut av økonomidepartementet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/