Butikken heter Hitler 2

Utstillingsdukkene i den populære klesbutikken ”Hitler 2” er maskerte, og noen av dem har kniver teipet fast til antrekkene de viser fram.
Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)
Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)

Eieren av en klesbutikk i Gaza by har gjort et særegent navnevalg, og kalt butikken sin for ”Hitler 2”. Butikkeieren vil ikke la seg intervjue foran kamera. I butikken har han stilt ut maskerte utstillingsdukker væpnet med kniver i hendene.

Unge kunder i butikken sier til Reuters at de er tiltrukket av den fordi den utgjør et symbol på deres solidaritet med ”den pågående intifadaen”, altså bølgen av knivangrep og annen terror utført av palestinere mot jødiske israelere.

– Dette er en måte å vise støtte til folket vårt på Vestbredden, det å bruke kniver, masker og skjerf. Dette er en fin måte å tiltrekke folk på, det er fint og unikt, sier en 19 år gammel kunde om Hitler-butikkens utstilling.

– Jeg så reklame for butikken på Facebook, og ville komme innom fordi knivene, maskene og skjerfene er nå symboler for al-Aqsa-intifadaen. Jeg vil gjerne handle i butikken fordi jeg liker at den støtter folket vårt i Jerusalem og på Vestbredden, sier en 20-åring.

Butikken skal ha blitt godt kjent i Gaza takket være markedsføring på Facebook, der særlig bilder av de væpnede utstillingsdukkene er i sirkulasjon.

En annen 20-åring roser butikken spesielt for navnevalget.

– Butikken heter Hitler, og jeg liker ham fordi han var den mest antijødiske personen. De har gjort urett mot oss, de tok våre rettigheter i dette landet og etterlot oss uten noen ting. Nå er det bedre for oss å gå og dø, vi lever som de døde. Jeg liker klærne og navnet, det er fantastisk, sier han.

Se video fra butikken i nettutgaven av Jerusalem Post.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise