Knivangrep i Italia

En ultraortodoks jøde ble knivstukket på vei ut fra en kosher-restaurant i Milano torsdag.

Nathan Graf ble knivstukket i Milano, Italia, torsdag 12. november. (Foto: Privat)
Nathan Graf ble knivstukket i Milano, Italia, torsdag 12. november. (Foto: Privat)

Nathan Graf er israelsk statsborger, familiefar og student ved en jødisk bibelskole (yeshiva-skole). Han er bosatt i Milano, Italia. Bare 20 meter fra hjemmet sitt ble han overfalt og knivstukket ni ganger da han forlot en jødisk kosher-restaurant torsdag, ifølge Reuters og Ynetnews.com. Han fikk lettere til moderate skader av knivstikkingen. Ifølge vitner fra det jødiske samfunnet i Milano gikk Graf med kippa på hodet da han ble angrepet. Flere yeshiva-studenter fra den nærliggende skolen ble vitne til angrepet, fordi de løp til åstedet da de hørte Graf skrike. Gjerningsmannens utseende tyder på at han er arabisk, sier vitnene. Angriperen kom seg unna uten å bli pågrepet, ved hjelp av en medhjelper.

En av lederne for det jødiske samfunnet i byen, Raffaelo Baso, sier at de har mottatt trusler flere ganger tidligere, men at dette er den første gangen noe slikt skjer i Italia.

Politiet har økt sikkerhetstiltakene ved byens jødiske steder etter angrepet.

 

Knivangrep også i USA

Tirsdag 3. november ble en ortodoks jødisk mann på 34 år knivstukket i New York, USA. Han ble angrepet av en person med Halloween-maske mens han gikk langs gaten, og gjerningsmannen kom seg unna. Politiet holder muligheten åpen for at dette kan ha vært et hat-angrep inspirert av terrorbølgen i Israel, men kan ikke med sikkerhet slå fast om det var dette eller noe annet som var årsaken til angrepet, skriver Times of Israel.

Forrige artikkelIS drepte mer enn 40 i krigen mot shia-muslimer
Neste artikkelHizbollahs rakettarsenal øker kraftig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/