Politiet brukte ett år på å reise tiltale mot jødehetser

Oslo tingrett: – Tiltalte burde fått ubetinget fengselsstraff, men på grunn av forsinkelsen blir det betinget.

En 35 år gammel Oslo-mann er dømt til 45 dagers betinget fengsel for hatytringer mot jøder. (Illustrasjonsfoto: Pascal Maramis, flickr)
En 35 år gammel Oslo-mann er dømt til 45 dagers betinget fengsel for hatytringer mot jøder. (Illustrasjonsfoto: Pascal Maramis, flickr)

Onsdag 18. november behandlet Oslo tingrett en sak mot en 35 år gamle Oslo-mann tiltalt for hets av jøder og afrikanere. MIFF omtalte saken i en artikkel mandag 16. november.

MIFF gjengir her hele rettens vurdering av saken:

“Etter tiltaltes erkjennelse av straffeskyld og det som ellers har fremkommet under hoved- forhandlingen finner retten bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte har forholdt seg som beskrevet i tiltalen og at han har handlet forsettlig og således må bli å straffedømme overensstemmende med tiltalen. Retten finner det klart at de aktuelle uttalelsene innebærer en forhånelse av jøder og at de også er egnet til å utsette jøder for hat og forfølgelse. Utsagnene innebærer også en grov nedvurdering av jøders menneskeverd. Flere av utsagnene er også nedsettende og grovt krenkende overfor afrikanere. Tiltalte blir å straffedømme overensstemmende med tiltalen.

Det er på det rene at denne saken er blitt altfor gammel. En anmeldelse i saken ble inngitt 20. november 2013 og tiltalte ble først tatt inn til avhør i november 2014. Tiltalte ringte selv tilbake til politiet i begynnelsen av januar 2015 med underretning om at han erkjente straffeskyld. Tiltalen i saken ble først tatt ut 7. august 2015. Retten er av den oppfatning at det som utgangspunkt burde vært reagert med ubetinget fengselsstraff i dette tilfellet, men at det i betraktning av den lange tiden må være riktig med en betinget fengselsstraff. Aktor har foreslått at straffen settes til betinget fengsel i 45 dager. Retten finner at dette straffeforslaget passende hensett til tidsforløpet. Aktor har videre nedlagt påstand om at tiltalte dømmes til å betale saksomkostninger til det offentlige etter rettens skjønn. Retten er enig i dette og setter omkostningene til kr. 5 000.

Dommen er enstemmig.”

Neste gang vil kanskje politiet arbeide raskere?

Forrige artikkelTor-Bjørn Nordgaard i MIFF Kristiansand: Terrorbølgen mot Israel og drivkreftene bak + årsmøte
Neste artikkelHva sier regjeringen om Israel i statsbudsjettet?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.