Angrep jøder i Marseille med machete

Mandag morgen gikk en tenåringsgutt til angrep med machete mot franske jøder utenfor en synagoge.

Hovedsynagogen i Marseille. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Hovedsynagogen i Marseille. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

En 16 år gammel gutt bevæpnet med knivtypen machete gikk til angrep da jødene som hadde vært samlet til morgenbønn forlot synagogen, ifølge Times of Israel og Jerusalem Post.

En mannlig lærer som var ikledd kippa på hodet ble lettere skadet av knivstikk i ryggen og en hånd. Etter knivstikkingen kastet gjerningsmannen fra seg våpenet og løp fra åstedet. Politiet pågrep ham ti minutter senere, og opplyser at de oppfatter ham som mentalt ustabil. Han har ikke uttrykt klart hva som var motivet bak angrepet.

Området der angrepet fant sted har en stor andel jødiske innbyggere og mange jødisk eide butikker og restauranter. I løpet av det siste året har flere antisemittiske angrep funnet sted i Marseille. I november 2015 ble en lærer ved en jødisk skole i byen knivstukket.

Forrige artikkelDeri blir innenriksminister
Neste artikkelMIFF sender ut Israels beste argumenter til Hedmark og Oppland
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/