Angrep jøder i Marseille med machete

Hovedsynagogen i Marseille. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Hovedsynagogen i Marseille. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En 16 år gammel gutt bevæpnet med knivtypen machete gikk til angrep da jødene som hadde vært samlet til morgenbønn forlot synagogen, ifølge Times of Israel og Jerusalem Post.

En mannlig lærer som var ikledd kippa på hodet ble lettere skadet av knivstikk i ryggen og en hånd. Etter knivstikkingen kastet gjerningsmannen fra seg våpenet og løp fra åstedet. Politiet pågrep ham ti minutter senere, og opplyser at de oppfatter ham som mentalt ustabil. Han har ikke uttrykt klart hva som var motivet bak angrepet.

Området der angrepet fant sted har en stor andel jødiske innbyggere og mange jødisk eide butikker og restauranter. I løpet av det siste året har flere antisemittiske angrep funnet sted i Marseille. I november 2015 ble en lærer ved en jødisk skole i byen knivstukket.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag