Et lysglimt på palestinsk tv

For en sjelden gangs skyld intervjuet PA TV en palestiner som tok avstand fra jødehat.

Palestinske tv-seere fikk en pause fra den vanlige hatindoktrineringen 14. mars. (Illustrasjonssfoto: Flash.pro / Flickr.com / CC)
Palestinske tv-seere fikk en pause fra den vanlige hatindoktrineringen 14. mars. (Illustrasjonssfoto: Flash.pro / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

14. mars sendte de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV et kulturprogram som bød på sjelden kost til denne kanalen å være: En palestinsk forfatter benyttet anledningen til å ta avstand fra jødehat da han ble intervjuet. Ingen kan forlange at noen skal hate jøder bare fordi de er jøder, var budskapet hans.

– Hvorfor er det slik, i den nåværende situasjonen, at jeg får høre at jeg må hate jøder fordi de er jøder? Nei! sier forfatteren Ounallah Abu Safieh i intervjuet, ifølge Palestinian Media Watch.

Temaet for intervjuet er Abu Safiehs nye bok, en roman som handler om en muslimsk mann i Gaza som gifter seg med en jødisk kvinne. Programlederen bemerker at noe slikt ville blitt ansett som uhørt, og Abu Safieh svarer med å argumentere både religiøst og historisk for at muslimer, kristne og jøder burde kunne leve i fred. Det religiøse argumentet han bruker er at alle de tre religionene sier at Gud er en, og at han mener Gud er opphavet til all religion. Det historiske argumentet er at det finnes eksempler fra fortiden på at jøder, kristne og muslimer har levd i sameksistens og at muslimske ledere til og med har hatt jødiske rådgivere.

– Saladins lege var en jøde. I det muslimske kongeriket Spania var kongenes og herskernes rådgivere jøder, og de som hadde ansvaret for skattevesenet, økonomien og informasjonen også, sier forfatteren.

Forrige artikkelKarpe Diem bør trekke jødehets-låt
Neste artikkel– Palestinernes hatopplæring må ta slutt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/