Et lysglimt på palestinsk tv

For en sjelden gangs skyld intervjuet PA TV en palestiner som tok avstand fra jødehat.
Palestinske tv-seere fikk en pause fra den vanlige hatindoktrineringen 14. mars. (Illustrasjonssfoto: Flash.pro / Flickr.com / CC)
Palestinske tv-seere fikk en pause fra den vanlige hatindoktrineringen 14. mars. (Illustrasjonssfoto: Flash.pro / Flickr.com / CC)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

14. mars sendte de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV et kulturprogram som bød på sjelden kost til denne kanalen å være: En palestinsk forfatter benyttet anledningen til å ta avstand fra jødehat da han ble intervjuet. Ingen kan forlange at noen skal hate jøder bare fordi de er jøder, var budskapet hans.

– Hvorfor er det slik, i den nåværende situasjonen, at jeg får høre at jeg må hate jøder fordi de er jøder? Nei! sier forfatteren Ounallah Abu Safieh i intervjuet, ifølge Palestinian Media Watch.

Temaet for intervjuet er Abu Safiehs nye bok, en roman som handler om en muslimsk mann i Gaza som gifter seg med en jødisk kvinne. Programlederen bemerker at noe slikt ville blitt ansett som uhørt, og Abu Safieh svarer med å argumentere både religiøst og historisk for at muslimer, kristne og jøder burde kunne leve i fred. Det religiøse argumentet han bruker er at alle de tre religionene sier at Gud er en, og at han mener Gud er opphavet til all religion. Det historiske argumentet er at det finnes eksempler fra fortiden på at jøder, kristne og muslimer har levd i sameksistens og at muslimske ledere til og med har hatt jødiske rådgivere.

– Saladins lege var en jøde. I det muslimske kongeriket Spania var kongenes og herskernes rådgivere jøder, og de som hadde ansvaret for skattevesenet, økonomien og informasjonen også, sier forfatteren.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise