“Jøder må dø”

Oppfordring til folkemord i norsk busskur. “De burde nok males over, eller kanskje erstattes med noen hyggeligere setninger som kanskje får noen til å smile,” sier bussjåfør.

Skjermdump fra Salangen-Nyheter 1. august 2016.
Skjermdump fra Salangen-Nyheter 1. august 2016.

I et busskur i Sjøvegan i Troms fylke har det nylig blitt skrevet teksten “JØDER MÅ DØ” med store bokstaver. For å forsterke oppfordringen til folkemord mot jøder er teksten blitt understreket.

Det er den lokale nettavisen Salangen-Nyheter som gjengir bildet av den truende teksten i en artikkel publisert 1. august. Avisen har snakket med en bussjåfør som kjører rute forbi busstoppen. Han mener det er forferdelig med slike motbydelige setninger.

– De burde nok males over, eller kanskje erstattes med noen hyggeligere setninger som kanskje får noen til å smile, sier han.

De burde nok det.

Forrige artikkelIsraels ambassadør holder foredrag i MIFF Trondheim
Neste artikkelKeter selges til britisk investeringsfond
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.