Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Merkels parti erklærer alle former for Israel-boikott antisemittisk

Statsminister Erna Solberg sammen med Tysklands rikskansler Angela Merkel i november 2016. (Foto: Statsministerens kontor, flickr)
Statsminister Erna Solberg sammen med Tysklands rikskansler Angela Merkel i november 2016. (Foto: Statsministerens kontor, flickr)
Klar beskjed fra Tyskland. Blir det oppfattet i Trondheim og Tromsø?

Landsmøtet i Det kristendemokratiske partiet i Tyskland (CDU) vedtok onsdag 7. desember en resolusjon imot boikottbevegelsen mot Israel (BDS), skriver Jerusalem Post. CDU er partiet til forbundskansler Angela Merkel.

– CDU erklærer sin uenighet i og avvisning av alle former for BDS-aktivitet og fordømmer disse aktivitetene som antisemittiske. CDU vil med besluttsomhet stå imot alle fiendtlige handlinger som Israel står overfor. CDU understreker sitt sterke vennskap med Israel og fortsetter å arbeide for en fredelig løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne, heter det i resolusjonen.

– De som i dag under banneret til BDS-bevegelsen oppfordrer til boikott av israelske varer og tjenester, snakker det samme språket som dem som en gang oppfordret til boikott av jøder. Det er ikke noe annet en grov antisemittisme, heter det også i resolusjonen.

Forslaget var levert inn av Uwe Becker, som er leder for CDU i Frankfurt.

De siste ukene har det vært flere initiativ i norske kommuner for å boikotte israelske varer fra bosetningene på Vestbredden. En boikott er allerede vedtatt i Trondheim. Tromsø er på full vei. Arendal behandler et forslag om boikott i kommunestyremøtet 8. desember. Vil signalene fra Tyskland bli oppfattet?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart