Kjærestens anklager om hans kjærlighet til jøder endte i terror

Etter at kjæresten kalte Muhammad Shinawi for "jødeelsker", gikk han ut og skjøt to jøder.
Flere hundre fulgte Guy Kafri til graven. (Foto: Privat)
Flere hundre fulgte Guy Kafri, som ble skutt og drept i Haifa, til graven i begynnelsen av januar. (Foto: Privat)

Da kjæresten kalte han en «sionist-jøde» og «jødeelsker», skal det ha kokt over for den israelske araberen Muhammed Shinawi (21).  Som en respons gikk han ut og gjennomførte to skyteangrep i Haifa. En mann ble drept og en annen alvorlig skadet. Det kom frem da mannen møtte i retten mandag, siktet for terrorisme.

Det var 3. januar i år at 48 år gamle Yehiel Iluz, en dommer som behandler konverteringer til jødedommen i Haifas religiøse Beit Din-domstol, ble Shinawis første skuddoffer. Han overlevde, men ble alvorlig skadet. En drøy halvtime senere ble Guy Kafri, en 47 år gammel sjåfør, skutt og drept et annet sted i byen. Begge ble skutt fordi de var jøder, sier den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet.

21-åringen skal i avhør ha forklart at han utførte angrepene av «nasjonalistiske motiver» og på grunn av «sitt hat mot jøder». Gjennom flere år skal den israelske araberen ha blitt mer radikalisert i islamistisk retning, og så på jøder som «vantro som fortjente å dø». Kjærestens bemerkning om at han var en «jødeelsker» skal ha vært katalysatoren som fikk han til å utføre det rasistisk motiverte terrorangrepet.

Politiet trodde først at skytingen dreide seg om et gjengoppgjør, men etterhvert som etterforskningen pågikk, rettet mistanken seg mer og mer mot terror. 21-åringen ble fort en mistenkt i saken og etter en storstilt politijakt valgte han å melde seg for politiet noen dager senere. I tillegg til Shinawi er også to andre siktet i saken. De skal ha hjulpet 21-åringen i forbindelse med terrorangrepet.

Guy Kafri ble drept kun fordi han var jøde. (Foto: Privat)
Guy Kafri ble drept kun fordi han var jøde. (Foto: Privat)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise