Kjærestens anklager om hans kjærlighet til jøder endte i terror

Flere hundre fulgte Guy Kafri til graven. (Foto: Privat)
Flere hundre fulgte Guy Kafri, som ble skutt og drept i Haifa, til graven i begynnelsen av januar. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Da kjæresten kalte han en “sionist-jøde” og “jødeelsker”, skal det ha kokt over for den israelske araberen Muhammed Shinawi (21).  Som en respons gikk han ut og gjennomførte to skyteangrep i Haifa. En mann ble drept og en annen alvorlig skadet. Det kom frem da mannen møtte i retten mandag, siktet for terrorisme.

Det var 3. januar i år at 48 år gamle Yehiel Iluz, en dommer som behandler konverteringer til jødedommen i Haifas religiøse Beit Din-domstol, ble Shinawis første skuddoffer. Han overlevde, men ble alvorlig skadet. En drøy halvtime senere ble Guy Kafri, en 47 år gammel sjåfør, skutt og drept et annet sted i byen. Begge ble skutt fordi de var jøder, sier den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet.

21-åringen skal i avhør ha forklart at han utførte angrepene av “nasjonalistiske motiver” og på grunn av “sitt hat mot jøder”. Gjennom flere år skal den israelske araberen ha blitt mer radikalisert i islamistisk retning, og så på jøder som “vantro som fortjente å dø”. Kjærestens bemerkning om at han var en “jødeelsker” skal ha vært katalysatoren som fikk han til å utføre det rasistisk motiverte terrorangrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet trodde først at skytingen dreide seg om et gjengoppgjør, men etterhvert som etterforskningen pågikk, rettet mistanken seg mer og mer mot terror. 21-åringen ble fort en mistenkt i saken og etter en storstilt politijakt valgte han å melde seg for politiet noen dager senere. I tillegg til Shinawi er også to andre siktet i saken. De skal ha hjulpet 21-åringen i forbindelse med terrorangrepet.

Guy Kafri ble drept kun fordi han var jøde. (Foto: Privat)
Guy Kafri ble drept kun fordi han var jøde. (Foto: Privat)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag