Herzog: – Israel må forberede seg på å ta imot en bølge av jøder som flykter fra den økende antisemittismen

Opposisjonsleder Isaac Herzog er skremt over utbruddet av antisemittiske hendelser.

Opposisjonsleder Isaac Herzog mener Israel må forberede seg på at mange jøder vil emigrere fra USA som følge av økt antisemittisme. (Foto: Sebastian Widmann)
Isaac Herzog mener Israel må forberede seg på at mange jøder vil emigrere fra USA som følge av økt antisemittisme. (Foto: Sebastian Widmann)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Opposisjonsleder Isaac Herzog oppfordrer statsminister Benjamin Netanyahu til å etablere et nasjonalt kriseprogram for å forberede landet på en bølge av jødisk innvandring, etter en rekke antisemittiske hendelser i blant annet USA og Frankrike.

– Jeg må uttrykke sjokk og høylytt fordømmelse over utbruddet av antisemittiske hendelser i USA, Frankrike og andre steder rundt om i verden, sa Herzog i sitt ukentlige møte med partikollegaer i partiet Zionist Union, ifølge Times of Israel.

De siste ukene har det vært en rekke bombetrusler mot jødiske forsamlingshus i USA, i tillegg til at flere jødiske gravplasser er blitt skjendet. I Missouri ble 154 jødiske graver vandalisert. Også i Frankrike er det kommet sjokkerende meldinger om økende antisemittisme og voldelige angrep mot jøder.

– Jeg ber regjeringen om å snarest mulig forberede og etablere et nasjonalt kriseprogram som gjør oss forberedt på at det kan komme bølger av våre jødiske brødre som ønsker å emigrere til Israel, sa lederen for Israels nest største parti.

USAs president, Donald Trump, har flere ganger kommentert bombetruslene mot jødiske institusjoner og vandaliseringen av jødiske gravplasser rundt om i landet.

– Vi må bekjempe fordommer, intoleranse og hat i alle dens stygge former. De antisemittiske truslene rettet mot våre jødiske forsamlingshus, er grusomme og smertefulle og en veldig trist påminnelse om at det fortsatt gjenstår mye arbeid med å utrydde hat, fordommer og ondskap, sa Trump nylig i en tale ved National Museum of African American History i Washington.

Forrige artikkelOrdføreren i Moss avviste SVs boikottforslag
Neste artikkelKristiansand AP: – Boikott er neppe det rette svaret
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.