Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Herzog: – Israel må forberede seg på å ta imot en bølge av jøder som flykter fra den økende antisemittismen

Opposisjonsleder Isaac Herzog mener Israel må forberede seg på at mange jøder vil emigrere fra USA som følge av økt antisemittisme. (Foto: Sebastian Widmann)
Isaac Herzog mener Israel må forberede seg på at mange jøder vil emigrere fra USA som følge av økt antisemittisme. (Foto: Sebastian Widmann)
Opposisjonsleder Isaac Herzog er skremt over utbruddet av antisemittiske hendelser.

Opposisjonsleder Isaac Herzog oppfordrer statsminister Benjamin Netanyahu til å etablere et nasjonalt kriseprogram for å forberede landet på en bølge av jødisk innvandring, etter en rekke antisemittiske hendelser i blant annet USA og Frankrike.

– Jeg må uttrykke sjokk og høylytt fordømmelse over utbruddet av antisemittiske hendelser i USA, Frankrike og andre steder rundt om i verden, sa Herzog i sitt ukentlige møte med partikollegaer i partiet Zionist Union, ifølge Times of Israel.

De siste ukene har det vært en rekke bombetrusler mot jødiske forsamlingshus i USA, i tillegg til at flere jødiske gravplasser er blitt skjendet. I Missouri ble 154 jødiske graver vandalisert. Også i Frankrike er det kommet sjokkerende meldinger om økende antisemittisme og voldelige angrep mot jøder.

– Jeg ber regjeringen om å snarest mulig forberede og etablere et nasjonalt kriseprogram som gjør oss forberedt på at det kan komme bølger av våre jødiske brødre som ønsker å emigrere til Israel, sa lederen for Israels nest største parti.

USAs president, Donald Trump, har flere ganger kommentert bombetruslene mot jødiske institusjoner og vandaliseringen av jødiske gravplasser rundt om i landet.

– Vi må bekjempe fordommer, intoleranse og hat i alle dens stygge former. De antisemittiske truslene rettet mot våre jødiske forsamlingshus, er grusomme og smertefulle og en veldig trist påminnelse om at det fortsatt gjenstår mye arbeid med å utrydde hat, fordommer og ondskap, sa Trump nylig i en tale ved National Museum of African American History i Washington.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart