BDS-sympatisør i Australia nekter israelske turister i forretningen sin

Da Mohr Wenger skulle få piercing, ble hun møtt av et “Ingen israelere blir betjent her”-skilt.

Den israelske turisten Mohr Wenger ble nektet adgang til en forretning fordi hun var fra Israel. (Foto: Privat)
Den israelske turisten Mohr Wenger ble nektet adgang til en forretning fordi hun var fra Israel. (Foto: Privat)

Den israelske turisten Mohr Wenger og en venn skulle besøke tatoveringssjappen Cold Steel Piercing i den australske byen Cairns, da de ble møtt av et skilt hvor det stod “Ingen israelere blir betjent her”. Wenger ønsket å få piercing i nesen, men da innehaveren hørte at de var fra Israel, ble de nektet adgang. Israelerne svarte med å legge ut et bilde av skiltet på sosiale medier, skriver avisen Jerusalem Post.

– Vi fikk beskjed om at han ikke kunne pierce våre neser av prinsipp, fordi vi var israelere. Han sa at han ikke var enig med vår regjering og at vi derfor ikke var velkomne i butikken hans. Han sa også “så dere ikke skiltet om at ingen israelere er velkommen”, skrev Wenger i et innlegg på Facebook. Videre skriver hun;

– Skiltet var ren og skjær antisemittisme. Ren og skjær rasisme. Jeg husker vi lærte om slike ting i historietimene, men hadde aldri trodd jeg skulle oppleve det selv.

Etter at innlegget ble publisert på Facebook har det vært en enorm respons. Mange har tatt til orde for å boikotte forretningen og på sosiale medier hagler kritikken. Likevel forsvarer innehaveren skiltet i et intervju med lokalavisen The Cairns Post.

– Dette handler kun om det palestinske spørsmålet og har ikke noe med rase eller religion å gjøre. Vi støtter BDS-bevegelsen, sier Mark Bryce til lokalavisen.

Selv om han forsvarer skiltet har han valgt å ta det ned og bytte det ut med et nytt.

– Vi vil ikke at skiltet skal bli feiltolket, så vi har tatt det ned og vil erstatte det med et som viser at vi støtter BDS-bevegelsen, forteller australieren.

Skiltet ved tatoveringsbutikken sier klart ifra om at ingen israelere blir betjent. (Foto: Facebook)
Skiltet ved tatoveringsbutikken sier klart ifra om at ingen israelere blir betjent. (Foto: Facebook)
Forrige artikkelNibarnsmor ønsket å dø – ble terrorist
Neste artikkelFatah og Hamas er enige om at Israel ikke har rett til å eksistere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.