BDS-sympatisør i Australia nekter israelske turister i forretningen sin

Da Mohr Wenger skulle få piercing, ble hun møtt av et "Ingen israelere blir betjent her"-skilt.
Den israelske turisten Mohr Wenger ble nektet adgang til en forretning fordi hun var fra Israel. (Foto: Privat)
Den israelske turisten Mohr Wenger ble nektet adgang til en forretning fordi hun var fra Israel. (Foto: Privat)

Den israelske turisten Mohr Wenger og en venn skulle besøke tatoveringssjappen Cold Steel Piercing i den australske byen Cairns, da de ble møtt av et skilt hvor det stod «Ingen israelere blir betjent her». Wenger ønsket å få piercing i nesen, men da innehaveren hørte at de var fra Israel, ble de nektet adgang. Israelerne svarte med å legge ut et bilde av skiltet på sosiale medier, skriver avisen Jerusalem Post.

– Vi fikk beskjed om at han ikke kunne pierce våre neser av prinsipp, fordi vi var israelere. Han sa at han ikke var enig med vår regjering og at vi derfor ikke var velkomne i butikken hans. Han sa også «så dere ikke skiltet om at ingen israelere er velkommen», skrev Wenger i et innlegg på Facebook. Videre skriver hun;

– Skiltet var ren og skjær antisemittisme. Ren og skjær rasisme. Jeg husker vi lærte om slike ting i historietimene, men hadde aldri trodd jeg skulle oppleve det selv.

Etter at innlegget ble publisert på Facebook har det vært en enorm respons. Mange har tatt til orde for å boikotte forretningen og på sosiale medier hagler kritikken. Likevel forsvarer innehaveren skiltet i et intervju med lokalavisen The Cairns Post.

– Dette handler kun om det palestinske spørsmålet og har ikke noe med rase eller religion å gjøre. Vi støtter BDS-bevegelsen, sier Mark Bryce til lokalavisen.

Selv om han forsvarer skiltet har han valgt å ta det ned og bytte det ut med et nytt.

– Vi vil ikke at skiltet skal bli feiltolket, så vi har tatt det ned og vil erstatte det med et som viser at vi støtter BDS-bevegelsen, forteller australieren.

Skiltet ved tatoveringsbutikken sier klart ifra om at ingen israelere blir betjent. (Foto: Facebook)
Skiltet ved tatoveringsbutikken sier klart ifra om at ingen israelere blir betjent. (Foto: Facebook)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise