Rabbiner mener BDS-kampanjen er en mutert versjon av antisemittismen

Den anerkjente britiske rabbineren Jonathan Sacks tar et oppgjør med BDS-bevegelsen.
BDS-bevegelsen er en mutert utgave av antisemittisme, mener en rabbiner. (Foto: Skjemdump YouTube)
BDS-bevegelsen er en mutert utgave av antisemittisme, mener en rabbiner. (Foto: Skjemdump YouTube)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den britiske rabbineren og filosofen Jonathan Sacks har publisert en YouTube-video hvor han tar et oppgjør med BDS-bevegelsen. I videoen peker Sacks på at BDS-kampanjen ved å peke på kun én part ikke bidrar til å ende konflikten, men holde liv i den. Han mener BDS også truer sjansene for en framtidig palestinsk stat.

Sacks var tidligere sjefsrabbi i det britiske samveldet av nasjoner fra 1991 til 2013. I videoen sier han at Israels fiender forsøkte å utslette staten Israel ved militær makt i 1948, 1967 og 1973, men feilet. Så kom den arabiske boikotten i 1973, men også den feilet. I 1975 forsøkte de å ødelegge landet politisk i FN ved å fremstille sionisme som rasisme, men feilet. Fra 1994 til 2002 forsøkte de å ødelegge Israel psykologisk med en kampanje av selvmordsbombere, men også det feilet.

Nå, gjennom BDS-kampanjen, prøver de å delegitimere Israel moralsk. Også det vil feile. BDS-kampanjen er basert på en ondsinnet løgn om at Israel er kolonialisme og ikke hører hjemme i Midtøsten. Den jødiske forbindelsen til landet Israel går nesten dobbelt så langt tilbake i tid som kristendommen og tre ganger så langt tilbake i tid som historien til islam. Jødene er det eneste folket som noen gang har hatt en stat i dette området, sier rabbineren i videoen. Her kan du se hele presentasjonen;

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise