Rabbiner mener BDS-kampanjen er en mutert versjon av antisemittismen

Den anerkjente britiske rabbineren Jonathan Sacks tar et oppgjør med BDS-bevegelsen.

BDS-bevegelsen er en mutert utgave av antisemittisme, mener en rabbiner. (Foto: Skjemdump YouTube)
BDS-bevegelsen er en mutert utgave av antisemittisme, mener en rabbiner. (Foto: Skjemdump YouTube)

Den britiske rabbineren og filosofen Jonathan Sacks har publisert en YouTube-video hvor han tar et oppgjør med BDS-bevegelsen. I videoen peker Sacks på at BDS-kampanjen ved å peke på kun én part ikke bidrar til å ende konflikten, men holde liv i den. Han mener BDS også truer sjansene for en framtidig palestinsk stat.

Sacks var tidligere sjefsrabbi i det britiske samveldet av nasjoner fra 1991 til 2013. I videoen sier han at Israels fiender forsøkte å utslette staten Israel ved militær makt i 1948, 1967 og 1973, men feilet. Så kom den arabiske boikotten i 1973, men også den feilet. I 1975 forsøkte de å ødelegge landet politisk i FN ved å fremstille sionisme som rasisme, men feilet. Fra 1994 til 2002 forsøkte de å ødelegge Israel psykologisk med en kampanje av selvmordsbombere, men også det feilet.

Nå, gjennom BDS-kampanjen, prøver de å delegitimere Israel moralsk. Også det vil feile. BDS-kampanjen er basert på en ondsinnet løgn om at Israel er kolonialisme og ikke hører hjemme i Midtøsten. Den jødiske forbindelsen til landet Israel går nesten dobbelt så langt tilbake i tid som kristendommen og tre ganger så langt tilbake i tid som historien til islam. Jødene er det eneste folket som noen gang har hatt en stat i dette området, sier rabbineren i videoen. Her kan du se hele presentasjonen;

Forrige artikkel2010: Deltaker på Gaza-skip, 2017: Mistenkt for forsøk på knivterror i London
Neste artikkelIngen misforstår budskapet fra 1. mai-toget i Oslo
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.