Hvis dette forkynnes i København, får også norske muslimer servert slikt hat?

Imam i København 31. mars 2017: – Dommedag vil ikke komme før muslimene kjemper mot jødene og slår dem i hjel.

Moskéen har selv publisert talen Mundhir Abdallah holdt i København 31. mars 2017 på YouTube. Memri har lagt engelsk teksting på den arabiske talen.
Moskéen har selv publisert talen til Mundhir Abdallah på YouTube. Memri har lagt engelsk teksting på den arabiske talen.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Organisasjonen MEMRI, som jobber med å oversette tv-innslag, har lagt på engelsk teksting til en video fra fredagsbønnen i en dansk moske i København 31. mars i år. I fredagsbønnen, som ligger ute i sin helhet på moskeens egen YouTube-kanal, serverer imam Mundhir Abdallah en hattale mot jøder.

– Snart vil det oppstå et kalifat som vil innføre Allahs sharia-lover […] og som vil befri Al-Aqsa-moskeen [i Jerusalem] fra de skitne zionistene, slik at profeten Muhammeds ord vil gå i oppfyllelse: “Dommedag vil ikke komme før muslimene kjemper mot jødene og dreper dem”, var noe av det som ble sagt av imamen.

Den danske innvandrings- og integreringsminister Inger Støjberg (V) er ikke overrasket over det som kommer frem i videoen fra den danske moskeen.

– Dessverre er det ikke overraskende og det er kanskje noe av det største problemet. Det er sørgelig at det ikke er noen i det muslimske miljøet som sier ifra. Hadde en prest i den danske folkekirken holdt en slik tale, hadde menigheten reist seg opp og gått, vi hadde hørt ramaskrik, folk hadde tatt avstand og han hadde fått sparken på dagen, sier den danske ministeren til avisen Kristeligt Dagblad.

Det Jødiske Samfund i Danmark har politianmeldt imamen. De mener talen hans ikke kan tolkes som noe annet enn en oppfordring om å begå drap på jøder. Jøder i Danmark har tidligere vært utsatt for terrorangrep. I februar 2015 ble den jødiske synagogevakten Dan Uzan (37) skutt og drept utenfor synagogen i København. Tidligere i år ble det avduket et minnesmerke for 37-åringen i Israel.

Den israelske ambassadøren i Danmark håper danske myndigheter tar grep.

– For meg er dette som å høre ISIS, Hamas eller Al-Qaede. Det er et klart tilfelle av hattale som ikke har noe med politisk uenighet å gjøre, og det er frastøtende å se slike middelalderske og antisemittisme følelser fremdeles uttrykkes offentlig. Jeg stoler på at de danske myndighetene vil håndtere denne saken i overenstemmelse med loven, sier ambassadør Barukh Binah til den danske avisen Berlingske.

Den aktuelle moskeen vil ikke kommentere saken overfor dansk media.

Imamen siterte et hadith som også blir sitert i Hamas-charteret fra 1988. Denne hadithen blir stadig brukt av palestinere og andre til oppvigleri til vold og drap mot jøder.

Forrige artikkelHva LO BURDE si om Israel og «Palestina»
Neste artikkelVant førsteplass med hjelp av sosiale medier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.